Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Sony prezadovoljan prodajom svojih igara na PC-ju, najavljuje ih još više!

Sony je neke od svojih najjačih eksluziva preselio na PC, rekli bismo čak prilično bojažljivo. Međutim, ispostavilo se da su reakcije Windows igrača odlične, što pokazuju i brojke koje je kompanija objavila na svom brifingu.

Kako prenosi VG 24/7, Sony će od PC igrača zaraditi čak 300 miliona dolara ove godine, u odnosu na 80 miliona u 2021. godini! Za to najviše zasluga ima Horizon Zero Dawn koji je do marta prodat u 2,39 miliona primeraka, a onda sledi God of War sa 971 hiljadom i Days Gone sa 852 hiljade. Sve ovo za posledicu imaće to da će kompanija do 2025. godine učiniti trećinu svojih naslova dostupnim na Windowsu.

Ne računajući glasine o izlasku Returnala, ono što je sigurno jeste da nam verovatno u toku juna dolazi Uncharted: Legacy of Thieves Collection, koji sadrži dve poslednje Uncharted igre. Ovi naslovi originalno su objavljeni za PS4, ali PC publika dobiće poboljšane verzije portovane sa PlayStationa 5. Naravno, igranje ovih naslova na PS5 i dalje je mnogo jeftinija varijanta, ali kako cene grafičkih kartica konačno padaju, čini se da će PC gejming ponovo procvetati!

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!