Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Werewolf The Apocalypse – Earthblood

World of Darkness franšiza stonih RPG igara do sada je retko kad uspešno prenesena u oblik video igre, jer sada možemo da izdvojimo jedino Vampire: The Masquerade kao jedini dobar naslov (barem dok ne stigne nastavak). Zato i ne čudi što su ljubitelji WoD sveta imali visoka očekivanja od Werewolf The Apocalypse – Earthblood, iako je na ovom ostvarenju radio razvojni tim koji iza sebe nema nijednu kvalitetnu akcionu igru (a i za 19 godina postojanja može da se navede tek par ostvarenja vrednih pažnje).

Ukoliko vam pojmovi iz uvoda koje smo pomenuli kao što su World of Darkness ili Werewolf The Apocalypse ne znače puno onda je možda sad pravo vreme za upozorenje, jer u ovom naslovu nećete naći odgovore na vaša pitanja. Earthblood ulazi sa pretpostavkom da je igrač pasionirani ljubitelj univerzuma i ne objašnjava apsolutno ništa.

Werewolf The Apocalypse Earthblood screenshot

Ukratko, u ovom svetu natprirodna bića kao što su vampiri i vukodlaci vode rat za prevlast, a igrač se nalazi u ulozi Cahal-a, pripadnika irskog plemena dugodlakih čudovišta. On će napraviti veliku grešku koja će ga nagnati da iskupljenje traži tako što će se sukobiti sa velikom korporacijom Endron, koja je po autorima igre, kriva za sve što se dešava u ovom svetu.

Ovde se ne završava neinspirativnost autora, jer je i samo izvođenje dosadno i bez novina u žanru. U stvari, to bi možda i moglo da se proguta nekako da akcija nije preterano repetativna. Razvojni tim je podelio gejmplej na šunjanje i borbu, koja je dodatno dopunjena varijacijom forme glavnog junaka (da li je čovek ili vukodlak). Međutim, i jedna, a i druga grana već posle pola sata igranja pokazuje sve što ima da ponudi uz tek po neko iznenađenje do samog kraja priče do kojeg se dolazi za oko osam sati.

Werewolf The Apocalypse Earthblood screenshot

Earthblood deluje kao nešto što smo mogli da vidimo pre pet, pa možda čak i deset godina, a takav utisak dopunjuje i zastareo grafički endžin koji je naročito očigledan u među-animacijama. Tada se primećuju užasni modeli likova, animacija, ali je najgore to što je jasno da su autori gledali da uhvate krivine na svakom koraku, pa je na primer broj tipova neprijatelja premali.

U Werewolf The Apocalypse Earthblood mogu da se vide neke dobre ideje, ali su potisnute morem loših odluka razvojnog tima, pa ovaj naslov ne može da se pohvali ni zanimljivom pričom, ni dobrom akcijom, pa čak ni grafičkom prezentacijom.

Igru nam je poslao Nacon, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Werewolf The Apocalypse – Earthblood

World of Darkness franšiza stonih RPG igara do sada je retko kad uspešno prenesena u oblik video igre, jer sada možemo da izdvojimo jedino Vampire: The Masquerade kao jedini dobar naslov (barem dok ne stigne nastavak). Zato i ne čudi što su ljubitelj
5.8
Onako
Izvođenje
5,5
10
Grafika
7.1
10
Zvuk
7.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!