Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Prince of Persia Remake zvanično potvrđen i odmah je razočarao igrače

Prince of Persia se vraća… donekle

Tokom jučerašnjeg Ubisoft Forward lajvstrima, francuski izdavač je potvrdio glasine i zvanično najavio Prince of Persia: The Sands of Time Remake.

Razvojni tim ne samo da je potvrdio da je rimejk u razvoju već je otkriven i datum izlaska, kao i prvi ingame trejler. I tu leži problem. U direktnom poređenju stare i nove verzije Sands of Time se vidi veliki napredak u grafičkom prikazu, kao i to da rimejk verno prati originalnu igru. Tu niko nema zamerke, ali ono na šta se veliki deo igračke javnosti žali je da grafički endžin izgleda zastarelo za današnje standarde. „Ovo deluje kao naslov od pre pet do sedam godina”, rekao je jedan igrač i zapalio baklju.

Pažljiviji posmatrači trejlera su čak primetili i to da je Ubisoft „hvatao krivine”, jer su na pojedinim delovima reciklirani modeli likova, pa se iste osobe pojavljuju na više mesta u jednoj sceni.

Na optužbe se već oglasio razvojni tim koji je naveo da se na rimejku radi dve i po godine, kao i to da je na njemu u jednom momentu radilo više od 170 osoba, pa nema ni govora o tome da se negde štedelo pri izradi. Mada novo izdanje definitivno izgleda mnogo bolje od originalne igre, ipak nam se čini da grafički ovo nije ni blizu nekih drugih rimejka koje smo videli do sad.

Osim toga, deluje kao da će The Sands of Time imati identično izvođenje koje obuhvata i prepoznatljivo zamrzavanje akcije, premotavanje i usporavanje vremena pa bar tu neće biti iznenađenja. Osim toga, u paketu će biti i prva ikad objavljena Prince of Persia igra (verzija iz 1992.) koja će moći da se pokrene iz osnovnog menija igre.

Prince of Persia: Sands of Time Remake se očekuje 21. januara 2021. godine u verziji za PC, Xbox One i PlayStation 4.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!