Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Sony će portovati još PlayStation ekskluziva na PC

Sony snovi postaju realnost za PC igrače

Prilikom objavljivanja najnovijeg finansijskog izveštaja, kompanija Sony je zvanično navela da planira da objavi još nekoliko PlayStation ekskluziva za PC.

Nakon što se Horizon Zero Dawn pojavio na Steam platformi, kao i Death Stranding (mada ovde izdavač nije bio Sony, već 505 Games), mnogi igrači su počeli da nagađaju da ovo neće biti poslednje PlayStation ekskluzive koje će stići na PC. Ipak, sve do sad se o tome samo maštalo, jer nismo imali zvanično potvrdu izdavača koji kompjutere vidi kao veliku konkurenciju. Sada se i to promenilo i veće je pitanje koja će to biti sledeća ekskluziva koja će zakoračiti na kompjutere.

Kako su predstavnici kompanije naveli u saopštenju, cilj će u narednom periodu biti da se ostvari dodatna profitabilnost i veći broj aktivnih korisnika time što će igre biti prodavane van Sony-jeve platforme.

„Pokušaćemo da objavimo više naših 1st party naslova na PC platformi kako bi dodatno povećali rast naših profita”, navedeno je u objašnjenju.

Jedna od stavki koja se najčešće potencira je jačanje brenda, pa je moguće da čelnici japanskog giganta žele da promovišu naslove kako bi ubedili igrače da kupe PlayStation 5 i nastavke tih igara. Horizon Zero Dawn će dobiti naslednika u vidu „Horizon Forbidden West”, a pošto se sprema i Spider-Man: Miles Morales za PS5, mnogi sad očekuju da će Marvel’s Spider-Man stići na PC.

Postoji još nekoliko teorija o tome šta bi moglo da bude sledeće. Nedavno je procureo oglas za zaposlenje razvojnog tima Naughty Dog u kojem su od kandidata tražili da poznaju PC tehnologije, što bi moglo da znači da se priprema port za The Last of Us ili možda pak neki Uncharted? Takođe, autor igre God of War je javno spomenuo kako bi voleo da ovaj naslov vidi na PC platformi.

Uncharted, The Last of Us, God of War, Days Gone ili možda čak Dreams: šta biste vi najviše voleli da zaigrate na kompjuteru?

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!