Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

PGA Tour 2K21

Ukoliko vas je do sad golf iole interesovao ime PGA Tour će vam verovatno delovati nepoznato (ili ćete ga pogrešno vezati za EA Sports serijal), dok za The Golf Club verovatno znate. U jednom trenutku, 2K Sports je kontaktirao razvojni tim HB Studios koji stoji iza The Golf Club naslova i ponudio im priliku da serijal podigne na noge kao izdavač, a prvi proizvod te saradnje je PGA Tour 2K21. Obzirom da se prethodni naslovi studija nisu baš proslavili, uz veći budžet za izradu, pojavila se nada da ćemo ove godine dobiti simulaciju golfa kakvu zaslužujemo.

Da li zbog te činjenice, ili možda zbog toga što su autori uspeli da usavrše svoj zanat tokom prethodnih sedam godina nismo potpuno sigurni, ali je evidentno da je izvođenje bolje nego u prethodnim naslovima. Stepen simulacije je zaista dubok i obuhvata sve od uticaja vetra, neravnog terena pa sve do načina udarca. Sigurni smo da će zadovoljiti sve igrače željnih realistično doživljaja, jer ni u jednom momentu nismo stekli utisak da je nešto van kontrole gejmera. Sa druge strane igra nudi dosta pomagala za početnike koji traže opuštajuću razonodu, ali se stiče utisak da će čak i oni morati da se navikavaju na osnovnu mehaniku.

PGA Tour 2K21 screenshots

Razvojni tim je želeo da se ugleda na druge sportske simulacije koje objavljuje 2K Sports, pa je veliki fokus usmerio na karijeru. Tu se mogu videti brojne novine, ali nažalost i to koliko PGA Tour 2K21 ipak zaostaje za drugim sportskim igrama. Standardnu formulu kreiranja svog sportiste i napretka kroz karijeru HB Studios nije produbio značajnije, pa će igrači osvajati odevne predmete, a nem iskustvene poene, na primer.

Tokom igre imali smo utisak da je razvojni tim želeo samo da ispriča priču o putu do vrha, bez previše detalja o tome kako će gejmeri stići do njega. To najbolje prikazuje mehanika rivaliteta, koja u stvari nije „mehanika”, jer je rival unapred predodređen i ne može se tokom igre značajno uticati na to da se nešto promeni.

PGA Tour 2K21 screenshots

Osim karijere na raspolaganju je set dodatnih modova za onlajn ili oflajn igru u kojim igrači mogu da podešavaju pravila po svom nahođenju. Nas je ovde najviše oduševio režim za igru ispred jednog ekrana za do 4 igrača, koji je odličan za druženje.

Kad se na to sve doda 15 prelepih staza (baziranih na pravim lokacijama i nekoliko fiktivnih) i režim za kreiranje sopstvene staze, može se samo zaključiti da igra donosi dosta sadržaja za one koji odaberu da joj posvete vreme.

PGA Tour 2K21 screenshots

Sve lokacije su verno prenesene u igru, ali su najbitniji detalji, oni po kojima su one prepoznatljive u igri kreirane na najosnovnijem nivou. Staze su prepune detalja i verovatno najlepše koje smo do sad videli u golf simulacijama, ali su i preterano statične, a tome ne pomaže ni zvučni efekti ili navijanje posmatrača. Sa druge strane modeli takmičara nisu baš najbolji, a kamera se uporno fiksira na njih pa se to ne može izbeći. Kao da su autori imali dobru ideju, a onda je nešto pošlo naopako tokom produkcije. Takva je i zvučna komponenta, jer iako komentatori uvek imaju nešto da ispričaju o stazi ili igraču, često ne prate dešavanja na ekranu ili čak navode pogrešne detalje!

Sa PGA Tour 2K21 je očigledno da su autori imali više resursa za razvoj i napredak je itekako primetan u odnosu na prethodne igre, ali ovo ostvarenje je i pored toga po kvalitetu nešto iza drugih sportskih simulacija. Ipak, kao trenutno najbolja simulacija golfa na aktuelnim igračkim sistemima, na dobrom je putu da jednog dana dostigne vrh!

Igru nam je poslao 2K Games, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

PGA Tour 2K21

Ukoliko vas je do sad golf iole interesovao ime PGA Tour će vam verovatno delovati nepoznato (ili ćete ga pogrešno vezati za EA Sports serijal), dok za The Golf Club verovatno znate. U jednom trenutku, 2K Sports je kontaktirao razvojni tim HB Studios
7.4
Zanimljivo
Izvođenje
7.4
10
Vizuelne karakteristike
8.1
10
Zvuk
7.2
10
7.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!