Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Burnout Paradise Remastered

Prošlo je više od 12 godina otkako je Burnout Paradise objavljen na Xbox 360 i PlayStation 3 konzolama, ali tada nismo ni mogli da zamislimo koliki će značaj imati ovo ostvarenje. Electronic Arts je prebacio Criterion Games na „bratsku” EA arkadnu franšizu, Need for Speed, zbog čega je baš Paradise ostao poslednji u serijalu (ako tu ne računamo Crash!), a igrači željni destruktivnih trka morali su da se zadovolje sa naslovom Wreckfest (koji je naša topla preporuka).

Umesto nove igre trend remastera je dokačio i poslednji Burnout, pa smo 2018. godine dobili verziju za PS4, XBO i PC, a dve godine kasnije stiglo je i Switch izdanje. Samim tim smo znali da možemo da očekujemo unapređene tehničke karakteristike i sve DLC-ove, ali nas je zanimalo kako će igra izgledati kada se iznese van kuće na portabl ekranu Nintendovog sistema.

Burnout Paradise Remastered screenshots

Najradije bismo preskočili objašnjenje šta je to tačno Burnout Paradise, jer iskreno ne verujemo da postoje igrači koji ga u prethodnoj dekadi nisu odigrali, ali ukratko u pitanju je arkadna vožnja smeštena u otvoreni svet. Burnout serijal karakterističan je po tome što igrači mogu da potpuno izlome vozila svojih rivala, a sve je to upakovano u hiper brzu vožnju. Obzirom da igra nije dobila radikalna unapređenja, izvođenje je zadržalo sve svoje prednosti i mane. Otvoreni svet je pun sadržaja, trke su uzbudljive, ali Paradise čak i sada postaje izuzetno repetativan vrlo brzo.

Koje onda prednosti donosi Switch verzija? Ona najveća je mogućnost da po prvi put jednu Burnout igru iznesete van kuće nakon Dominator-a (koji je objavljen na PlayStation Portable konzoli). Nintendov igrački sistem pokreće igru u 900p, odnosno 720p u  portabl modu i najvećim delom održava 60fps frejmrejt. Ovo „najvećim delom” naglašavamo jer su autori implementirali sistem snižavanja detalja i specijalnih efekata u najzahtevnijim momentima (u onlajn režimu je to najprimetnije), a čak i tada je ponekad moguće primetiti štucanje. Ipak, takvi momenti nisu prečesti, pa na kraju preovlađuje oduševljenje da ovu igru konačno možemo da zaigramo van kuće.

Burnout Paradise Remastered screenshots

Treba imati u vidu da je ovo jedina open world vožnja na sistemu, pa toplo pozdravljamo još jednu priliku da odigramo Burnout Paradise. Najbitniji razlog koji može nekog da odvrati od kupovine je previsoka cena imajući u vidu da se radi o low-level remasteru i činjenici da se ostalim platformama Remastered prodaje po trećini Switch cene. Čim taj iznos malo padne, ovo je odličan izbor ukoliko imate Nintendo Switch konzolu!

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Burnout Paradise Remastered

Prošlo je više od 12 godina otkako je Burnout Paradise objavljen na Xbox 360 i PlayStation 3 konzolama, ali tada nismo ni mogli da zamislimo koliki će značaj imati ovo ostvarenje. Electronic Arts je prebacio Criterion Games na „bratsku” EA arkadnu fr
7.9
Zanimljivo
Izvođenje
7.9
10
Vizuelne karakteristike
8.1
10
Zvuk
8.6
10
9.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!