Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

F1 2020

F1 2020 je prvi naslov u serijalu koji je izbačen u isto vreme kada je započela i ovogodišnja Formula 1 sezona, a krivac za to je pandemija koronavirusa Covid-19. Ipak, to samo ide u prilog razvojnom timu Codemasters. Naime, dobar deo igrača će kupiti pvogodišnje izdanje jer je to jedini način da iskuse celokupnu sezonu Formule 1. To deluje kao dovoljno dobar razlog za nabavku ovogodišnjeg ostvarenja, ali da li je ono vredno prelaska za one gejmere koji su vreme provodili uz F1 2019?

Igrači koji su oduvek imali želju da naprave svoj tim i da ga povedu put slave ove godine možda imaju veliki razlog za nabavku aktuelne F1 simulacije. Taj povod se zove My Team, mod u kojem kreirate izgled novog tima, izgleda bolida, kao i vozače. Igrači će imati zadatak da potpisuju sponzore, određuju unapređenja vozila, ali i da voze same trke. Karijera je takođe dobila unapređenja u vidu celog F2 šampionata, ali očekujemo da će većina igrača ove godine ipak odabrati My Team.

F1 2020 screenshots

Ostatak igre je najvećim delom identičan prošlogodišnjem izdanju, jer ima sve modove od ranije (osim Story režima koji je izbačen verovatno u korist My Team režima), kao i sve 22 staze. Kroz sve njih možete da prođete u novom casual režimu vožnje, koji je namenjen početnicima i podrazumeva veliki broj uključenih pomagala.

Ponašanje vozila je pretrpelo minorna poboljšanja, a idalje najviše oduševljava fizički model ponašanja tokom otežanih vremenskih uslova. Uz gotovo savršene modele bolida, igrači će morati da se spreme za pravi spektakl na ekranu. Doduše, utisak kvare loši modeli likova koji potpuno odudaraju od ostatka igre (a autori ih kao za inat stalno zumiraju u među-animacijama), ali ovo definitivno nije najkritičnija tačka F1 2020.

F1 2020 screenshots

To su ipak predugačka učitavanja koja čine duže sesije izuzetno napornim. Sa druge strane, najprijatnije iznenađenje ove godine je split screen za multiplejer igru isped jednog ekrana, koja nam sve više nedostaje u modernim igrama.

To je možda i najbolji indikator toga kako igrači trebaju da tretiraju to što predstavlja F1 2020. Ovaj naslov ne donosi prevelike novine, ali stvari koje su dodate ga čine mnogo boljim izborom u odnosu na prethodnika. Igra je prenatrpana ogromnom količinom modova i sadržaja, kao i jedinom mestom sa kompletnom Formula 1 sezonom, koje će već sigurno opravdati investiciju.

Igru nam je poslao Codemasters, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

F1 2020

F1 2020 je prvi naslov u serijalu koji je izbačen u isto vreme kada je započela i ovogodišnja Formula 1 sezona, a krivac za to je pandemija koronavirusa Covid-19. Ipak, to samo ide u prilog razvojnom timu Codemasters. Naime, dobar deo igrača će kupit
8.9
Ne propuštati!
Izvođenje
8.9
10
Vizuelne karakteristike
8.7
10
Zvuk
8.8
10
9.0
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!