Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Maneater

Dok se nije pojavio izopačeni virus koji nas je sve odvratio od ideje da ovo leto provedemo na moru, stvari koje su najviše plašile turiste su bili preterana izloženost suncu, loši turistički aranžmani, a oni najplašljiviji su strahovali od susreta sa čeljustima ajkula. Ovih dana razvojni tim Tripwire Interactive poigrao se sa idejom da igrače stavi u ulogu morske nemani u naslovu Maneater dok juri glavne neprijatelje – ljude. Naizgled originalna ideja je nešto što smo već donekle videli u naslovu Jaws Unleashed na PlayStation 2 konzoli, a kako izgleda interpretacija razvojnog studija Tripwire?

Maneater je open-world akcija sa RPG elementima u kojem je glavni junak pobesnela ajkula koja želi da se osveti za smrt svoje majke. Singlplejer kampanja je prožeta pričom koja će pratiti okršaj ajkule i lovca Scaly Pete koji lovi morska stvorenja za svoju kvazi-rijaliti emisiju. Ne treba očekivati Kojima-spektakl od ovoga, ali je priča dovoljno zanimljiva da isprati apsurdan gejmplej.

Maneater screenshots

Izvođenje je mračno i agresivno, ali začuđujuće zabavno tokom prvog dela kampanje. Ajkula koju igrači vode je u početku malena, a koja raste i unapređuje se proždirući sve što se pomera na ekranu. Sa svakom žrtvom ajkula se leveluje, a novi iskustveni nivoi unapređuju osobine nemani kao i specijalne sposobnosti. Na ovaj način autori su kreirali svojevrsni sistem klasa, ali krajnji rezultat ne donosi prevelike razlike i neće promeniti dramatičnije način igre.

Kontrole su fluidne (pun intended), i upravljanje ajkulom je lagano. Zanimljivo je da se dobar deo akcije odigrava van vode, tj. na kopnu, dok ajkula skakuće po plaži od jedne do druge žrtve ili skuplja različite collectable predmete. Interesantno je da su autori ubacili i „wanted” sistem poput onog u GTA serijalu, kada ukoliko igrač bude preterano agresivan po okruženje ajkulu počinju da jure sve opasniji i opasniji lovci. Okršaji se uglavnom svode na ponavljanje istih akcija, zbog čega će igra najvećem broju gejmera dosaditi nakon prve polovine kampanje. Situacija je najočiglednija tokom boss okršaja, jer se uglavnom pretvaraju u haos na ekranu. Sad bi trebalo da zamislite nešto što je potpuno drugačije od Dark Souls serijala.

Maneater screenshots

Na tom putu igrači će prolaziti kroz neke zaista raznolike predele i ovde vredi pohvaliti autore, jer su očigledno razumeli da svet mora da poseduje dosta varijacija kako se igra ne bi svodila samo na pesak i vodu. Pa tako, Maneater kombinuje okean, močvaru, pa čak i kanalizacione cevi, a svako okruženje donosi različite stvari i živuljke na trpezi ajkule. Razvojni studio je bio i kreativan pa je na svaku mapu ubacio po neki zanimljiv detalj iz pop-kulture koji savršeno zaokružuju dizajn nivoa (Ananas na dnu mora recimo). Ukoliko bi baš morali da nešto navedemo kao zamerku u ovom segmentu, onda je to činjenica da nivoi nisu toliko živi koliko bi trebalo pa se lako stiče utisak praznjikavosti.

Oko 15 sati, koliko nudi Maneater singlplejer kampanja, predstavljaju dobar izbor ukoliko želite da odigrate nešto neobično i drugačije od igara koje nam stižu u poslednje vreme. Akcija jeste repetativna i haotična, ali ono što nudi ovaj naslov sigurno nećete videti u drugim ostvarenjima.

Igru nam je poslao Deep Silver, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Maneater

Dok se nije pojavio izopačeni virus koji nas je sve odvratio od ideje da ovo leto provedemo na moru, stvari koje su najviše plašile turiste su bili preterana izloženost suncu, loši turistički aranžmani, a oni najplašljiviji su strahovali od susreta s
7.4
Zanimljivo
Izvođenje
7.4
10
Vizuelne karakteristike
7.2
10
Zvuk
8.3
10
8.6
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!