Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Rocket Arena

Ovih dana smo izgleda zapljusnuti talasom tzv. „Hero pucačina” koje sve žele da na svoj način postignu ono što je uspeo Overwatch. Rocket Arena je samo najnoviji u nizu koji se nada da baš on ima „ono nešto”, ali da li je stvarno tako?

Potrebno je malo više vremena kada se ugleda Rocket Arena na nekom monitoru da se shvati da to nije Fortnite ili Valorant (Overwatch je srećom FPS pa to sprečava zabunu). Ipak, ovaj naslov donosi dosta drugačije izvođenje u odnosu na sve navedene, jer iako se svodi na 3 na 3 timske okršaje akcija je sličnija Super Smash Bros. serijalu jer je ovde cilj izbaciti protivnike sa mape. „Rocket” u naslovu stoji jer svi junaci koriste bazuke, a najzanimljivije je to što rakete ne mogu da potvrde junaka kojeg igrači kontrolišu što nas vraća u zlatnu „rocket jump” eru.

Rocket Arena screenshots

Mečevi su retko kad dosadni jer su mape omalene pa garantuju malobrojne momente predaha. Svi heroji imaju svoje specijalne sposobnosti koje bi u principu trebalo da dočaraju da je taktiziranje neophodno za pobedu, ali to nismo često osetili tokom mečeva. Glavni razlog za to je verovatno to što je igra trenutno neizbalansirana, pa postoje neki likovi koji su očigledno bolji od drugih, te ih igrači uglavnom biraju, dok sa druge strane ne postoji neki heroj koji bi bio njihov kontra-teg.

Runde su brze i akcija je pitka, ali se brzo postiže zasićenje usled male količine sadržaja. Autori jesu ponudili nekoliko različitih modova, poput svojevrsne verzije fudbala (ako već do sad niste mešali Rocket Arena sa Rocket League), ali stiče se utisak da sve to neće biti dovoljno da zadrži gejmere na duže staze.

Rocket Arena screenshots

Najveći broj igrača će privući prelepo dizajniran svet, animacija, kao i vešto napravljene mape i ovom segmentu nemamo šta da zamerimo, osim da je na nekim delovima idalje potrebno malo poliranja. Tehnički je sve funkcionisalo dobro, a raduje i cross-platform play mogućnost.

Nažalost to što je Rocket Arena tehnički superiorna ipak ne uspeva da nadoknadi nedostatka pravog motivatora koji bi upecao igrače i zadržao ih u većem broju u igri. U momentu kada je konkurencija nikad jača to ne uliva previše nade za budućnost ovog naslova koja najviše zavisi od igrača, pa je jedina šansa u tome da će autori uspeti da uskoro dopune ovo simpatično ostvarenje.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Rocket Arena

Ovih dana smo izgleda zapljusnuti talasom tzv. „Hero pucačina" koje sve žele da na svoj način postignu ono što je uspeo Overwatch. Rocket Arena je samo najnoviji u nizu koji se nada da baš on ima „ono nešto", ali da li je stvarno tako? Potrebno je
7.4
Zanimljivo
Izvođenje
7.4
10
Vizuelne karakteristike
7.9
10
Zvuk
8.8
10
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!