Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

The Last Of Us Part 2

The Last Of Us se danas smatra jednim od najboljih naslova sa PlayStation 3 konzole (toliko dobar da je dobio svoju PS4 verziju naknadno) i skoro da ne bi trebalo da nas začudi to što su autori došli na ideju da naprave nastavak. Kažemo skoro, jer je ovo jedno od ostvarenja kojem nikad nije bio potreban nastavak. Igra je delovala kao celina, čak iako je kraj bio takav da je ostavio prostora za dodatne epizode. Čim je najavljen The Last of Us Part 2 kod nas se pojavio osećaj radosti pomešan sa zebnjom zbog toga kako će on izgledati.

Epizodica Left Behind gurnula je glavnu junakinju u smer u koji nismo očekivali da ćemo je videti, gde je ona dobila mnogo važniju ulogu od one iz osnovne igre. Bez obzira na to šta mislili o tome koliko je taj pravac bio bitan za glavnu junakinju, znali smo da treba da očekujemo mračniju priču i dosta drame.

The Last Of Us Part 2 screenshots

Tu nas Naughty Dog nije razočarao, pa pored toga što imamo priliku da vidimo kakav je trag ostavila odluka Joel-a sa samog kraja prve igre (primećujete koliko se trudimo da ništa ne otkrijemo?) na odnose između dva lika, sada imamo priliku i da vidimo kao izgleda razoreni svet toliko godina nakon prve pojave čudovišta koja su preplavili svet. Ukratko, Ellie sa svojom partnerkom uleće u otvoreni sukob sa paravojnom formacijom „Wolves” koja će ih poslati put severozapadne obale SAD.

Taj put predstavlja fantastičnu avanturu koja često pruža zanimljive momente, a kako i ne, kada iza svakog ćoška vrebaju inficirana čudovišta, kao i opasne bande. Isto kao što smo sigurni da se priča u The Last Of Us Part 2 neće dopasti svima, tako možemo i da tvrdimo da će izvođenje ispuniti sva, pa čak i najzahtevnija, očekivanja.

The Last Of Us Part 2 screenshots

Šetajući kroz prelepe lokacije, Ellie će morati da reši jednostavne logičke probleme, a često da se obračuna sa protivnicima. Ovde se primećuje želja autora da prikaže koliko je nasilje bezrazumno i često nepotrebno, jer redovno servira scene od kojih će se lediti krv u žilama. Na igračima je kako će napredovati kroz igru, ali vredi napomenuti da su neka ubistva neizvežna, kao i da se i ovog puta više isplati šunjanje. Iz tog razloga Ellie je u novom naslovu naučila da puzi, ali sa druge strane i da skače. Ove novine su dovoljne da unesu malo raznolikosti u nastavak koji se i dalje pretežno svodi na potragu za neophodnim resursima.

Uz to su uvedeni i collectable predmeti koji, mada produžuju igru, više utiču na tempo napredovanja priče. Iz tog razloga od nas sledi savet da zaobiđete trofeje i uživate u priči, jer je ona prepuna šokantnih scena koje gube efekat kada Ellie obilazi svaki ćošak nekog objekta u koji je upala.

The Last Of Us Part 2 screenshots

Koliko god da TLOU Part 2 donosi mračnu priču i depresivno okruženje, autori su se potrudili da ono istovremeno deluje prelepo, jer je svaka lokacija obrgljena zelenom vegetacijom. Svaka mesto u svetu je prelepo na svojstven način, a oduševljava i to što građevine često ima nekoliko nivoa. Uz sve to, Ellie prolazi kroz neke od najprepoznatljivijih lokacija što je još jedan od pluseva za dizajnerski tim Naughty Dog-a. Takođe vredi pohvaliti i opcije za pristupačnost namenjene igračima sa invaliditetom, što je trend koji je ovaj razvojni tim započeo u prethodnim igrama, a sada je samo unapređen.

Da li se za The Last Of Us Part 2 isto može reći da je poboljšanje? Za najveći deo igre, naš odgovor je pozitivan, ali se ipak radi o naslovu od kog smo očekivali više. Ipak, on na odličan način stavlja tačku na jednu priču, a sigurni smo da neke od momenata nećemo zaboraviti uskoro.

Igru nam je poslao Sony Interactive Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

The Last Of Us Part 2

The Last Of Us se danas smatra jednim od najboljih naslova sa PlayStation 3 konzole (toliko dobar da je dobio svoju PS4 verziju naknadno) i skoro da ne bi trebalo da nas začudi to što su autori došli na ideju da naprave nastavak. Kažemo skoro, jer je
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.2
10
Vizuelne karakteristike
8.6
10
Zvuk
9.1
10
9.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!