Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Mortal Kombat 11 Aftermath

Razvojni tim NetherRealm moramo da pohvalimo zbog pokušaja da svoje igre održi što duže u životu, bilo kroz besplatne ili plaćene dodatke. To nekad stvara čudnu situaciju, jer većina stvari koje nudi Mortal Kombat 11 Aftermath dolaze kao besplatan apdejt za sve igrače, ostavljajući ih da se zapitaju da li tročasovna singlplejer kampanja i tri borca vrede skoro pa koliko i neka druga nova igra.

Mortal Kombat 11 Aftermath screenshot

U apdejtu koji prati ekspanziju dolaze Friendships finišeri, balansiranje mehanike, novi nivoi i još ponešto, ali će igrači tek kupovinom Aftermath izdanja dobiti dodatnu epizodu priče i tri nova borca.

Priča, iako kratka, vredna je vremena najviše zbog načina na koji je izvedena. Glumac koji je tumačio Shang Tsunga u Mortal Kombat filmu iz 1995. godine, Cary-Hiroyuki Tagawa (takođe i u „The Man In The High Castle”) reprizirao je ulogu i to na fenomenalan način.

Mortal Kombat 11 Aftermath screenshot

Radnja prati Fujina, Nightwolfa i Shang Tsunga koji se vraćaju kroz vreme kako bi ispravili neke pogrešne koreke iz glavne priče Mortal Kombat 11, a najveći fokus je stavljen na sumnjive ciljeve Shang Tsunga. Obrti možda deluju predvidljivo, ali uz njegovu glumu priča je daleko zanimljivija. Radnja je onakva kakvu očekujete od ovog borilačkog naslova i ona nije naš najveći trn u oku, već to što kampanja traje tek nešto oko tri sata. Nakon pompeznih najava, očekivali smo više.

U paketu se nalaze i novi-stari borci Fujin i Sheeva, kao i novajlija RoboCop, gde RoboCop najviše upada u oči. Sa druge strane ono što on donosi nas je pomalo razočaralo, jer njegovi potezi nisu toliko impresivni. Kao da je razvojni tim imao ograničenja prilikom dodavanja ovog filmskog heroja u igru. Baš zato deluje kao da mu nije ovde mesto, ali sama činjenica da je tu je za nas ipak plus. Sad bar konačno možemo da vidimo ko bi bio pobednik u duelu Terminato Vs RoboCop! Sa druge strane Sheeva i Fujin su daleko zanimljiviji za igru, imaju veću lepezu poteza i unose nove taktičke mogućnosti i vidi se je MK11 za njih idealno mesto.

Mortal Kombat 11 Aftermath screenshot

Druge izmene nisu toliko očigledne kao ove dve novine koje smo pomenuli. Prezentacija je neprimetno apdejtovana u odnosu na osnovnu verziju iz prošle godine, ali to samo znači da je podjednako impresivna. Onlajn komponenta i dalje šljaka kako treba, ali će igrači u mečevima i dalje uglavnom nailaziti da protivnike koji nedostatak umeća nadoknađuju najiritantnijim drugim potezima. Zvučna podloga je pojačanam zvezdama koji su pozajmljivali glasove, pa pored pomenutog Tagawe vredi istaći i to da RoboCop-a glumi opet Piter Veler (Peter Weller), što će sigurno izmamiti suzu kod ljubitelja ovog filmskog ostvarenja.

Uz sve rečeno i cenu koja trenutno iznosi 40 evra, teško je odlučiti se za nabavku Mortal Kombat 11 Aftermath izdanja i pored njegovog neospornog kvaliteta. Jednostavno paket nema dovoljno sadržaja da bi opravdao ovaj iznos ili neki veći, što nas navodi na zaključak da ovu ekspanziju vredi uzeti, ali tek kad joj padne cena na nekoj rasprodaji.

Igru nam je poslao Warner Bros. Interactive, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Mortal Kombat 11 Aftermath

Razvojni tim NetherRealm moramo da pohvalimo zbog pokušaja da svoje igre održi što duže u životu, bilo kroz besplatne ili plaćene dodatke. To nekad stvara čudnu situaciju, jer većina stvari koje nudi Mortal Kombat 11 Aftermath dolaze kao besplatan ap
7.8
Zanimljivo
Izvođenje
7.8
10
Vizuelne karakteristike
8.5
10
Zvuk
9.2
10
9.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!