Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Dreams

Iskreni da budemo, sada smo već i zaboravili momenat kada je prvi put najavljen novi projekat proslavljenog studija Media Molecule (Little Big Planet). Dreams je ideja o kojoj smo mogli da čujemo pre oko 10 godina, a koja je obeležila premijeru PlayStation 4 konzole, ali smo na njen debi morali da čekamo sve do sad. Zvučaće kao nešto što često navodimo, ali ovog puta nam verujte da je tačno – ovaj naslov je vredelo čekati!

Pozajmljujući osnovni koncept od Little Big Planet koji možemo sažeti kao „malo kreirate, malo se igrate”, Dreams podiže sve ono što je njegov stariji brat započeo toliko godina ranije. Naslov na ovoj stranici se najlakše može opisati kao sistem za pravljenje igara ili „igra u kojoj pravite igre”, u kojem ćete podjednako mnogo vremena provesti pokušavajući da napravite vaš „gejm”, kao i pretražujući ogromnu bazu već napravljenih igara.

Dreams screenshot

Osnovni meni je podeljen na DreamShaping (mod za kreiranje) i DreamSurfing (mod za pretragu igara). DreamShaping počinje objašnjujući mehaniku pravljenja igara, koja podrazumeva sve delove izrade. U početku deluje zastrašujuće, ali njegova robusnost otkriva i najveći kvalitet: ovde gotovo da ne postoji prepreka koja će ograničiti vašu kreativnost. Dobro, skoro da ne postoji, pošto PS4 kontroler ne predstavlja najidealnije rešenje za upravljanje velikim projektima i navikavanje će tražiti vreme.

DreamSurfing je već posebna priča koja dodatno može da zastraši igrače koji su se odvažili da naprave svoju kreaciju, jer je izbor odličnih igara već na dan premijere bio ogroman. Ono što je još impresivnije je to što se naslovi ne razlikuju samo po konceptu i izvođenju (skoro svi žanrovi su pokriveni), već i po samom grafičkom stilu.

Dreams screenshot

Sekciju DreamSurfing možda možete da posmatrate kao Vine, jer nudi parčiće najnasumičnijeg sadržaja koji ste mogli da zamislite. Lako je potpuno zaboraviti na vreme dok isprobavate rekreirane verzije najpoznatijih igara kao što su Crash Bandicoot ili Metal Gear Solid, ali smo sigurni da ćete uspeti da nađete nešto što će vas potpuno oduševiti.

Naravno, na spisku se nalazi i dosta đubreta, baš kao što je to bio slučaj sa Little Big Planet. Tu je jedan fenomenalan nivo sledilo bar tri očajna, ali je najviše oduševljavalo kada je neko napravio nešto potpuno neočekivano kao što je funkcionalan kalkulator. Dreams je već sad prepun bisera, a verujemo da će tek imati baš ovakvih momenata, jer se mnogo puta do sad pokazalo da je kreativnost ljudi bezgranična.

Dreams screenshot

Dreams takođe ima i solidan studio za pravljenje muzike, a može i da se iskoristi za pravljenje filmova, pa nije preterivanje kada kažemo da on gotovo da nema ograničenja. Endžin nudi dosta mogućnosti da pokažete vašu kreativnu stranu!

Ukoliko ste oduvek želeli da napravite svoju igru, a niste znali kako i odakle da počnete – nabavite Dreams. Ako ste oduvek cenili kreativnost razvojnih timova kod igara, onda takođe nabavite ovaj naslov, jer smo sigurni da će on već sada uspeti da vas iznenadi količinom originalnih mini-igara. Ne možemo ni da pretpostavimo šta nas tek čeka u budućnosti kada se igrači još malo priviknu na kompleksan alat koji je ponudio Media Molecule.

Igru nam je poslao Sony Interactive Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Dreams

Iskreni da budemo, sada smo već i zaboravili momenat kada je prvi put najavljen novi projekat proslavljenog studija Media Molecule (Little Big Planet). Dreams je ideja o kojoj smo mogli da čujemo pre oko 10 godina, a koja je obeležila premijeru PlayS
8.9
Ne propuštati!
Izvođenje
8.9
10
Vizuelne karakteristike
8.9
10
Zvuk
8.7
10
8.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!