Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

AO Tennis 2

Nakon početka Australian Open turnira i teniske sezone, na naše igračke sisteme je stigao i AO Tennis 2, drugi pokušaj razvojnog tima Big Ant Studio da nam dočara „beli sport”. Druga igra predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na AO International Tennis, koji je ruku na srce i došao u prilično izlomljenom stanju. Ovog puta deluje kao da su autori naučili svoju lekciju.

Već od samog starta igra izgleda fluidnije u odnosu na prethodnika. Razvojni tim je radio dosta na povećanju realističnosti, pa su poboljšanja vidljiva kod kretanja igrača i loptice, a povećan je i broj poteza. Gotovo svaki taster na kontroleru donosi drugačiji udarac kojim možete da nadmudrite protivnika.

AO Tennis 2 screenshots

Najviše pohvala od nas dobija odličan Career mod, koji je prepun među-sekvenci koje kreiraju priču o usponu jednog igrača. Ne treba očekivati visokobudžetnu produkciju kao u The Journey modu u FIFA serijalu, ali je sve izvedeno tako da daje smisao napredovanju kroz karijeru, umesto prozračnih menija kao u trećerazrednim sportskim simulacijama. Zanimljivo je takođe i to što igra prati ponašanje tenisera i teniserki, koje može uticati na to kako će ih prihvatiti publika!

Naravno u selekciji se nalaze i Quick Match i Online modovi, mada ovde ne bi trebalo očekivati prevelika iznenađenja: oni nude baš ono što se može očekivati. Doduše, netcode je dosta dobar, pa multiplejer šljaka bez problema što je uvek treba pohvaliti.

AO Tennis 2 screenshots

Sigurno najveći problem koji ovaj naslov ima je izostanak najbitnijih tenisera i teniserki. Spisak od njih samo 25 prepun je rupa, a za nas je ovaj udarac najbolniji obzirom da se na spisku ne nalazi Novak Đoković, osvajač ovogodišnjeg Australian Open turnira! Zašto je njegovo ime preskočeno sa spiska licenci za nabavku ne znamo, ali je to dovoljan razlog da se ova sportska simulacija ne shvati ozbiljno.

Srećom, ono što spašava situaciju je odličan edit mod u kojem igrači mogu da razmenjuju kreacije: od tenisera pa do kompletnih stadiona. Izbor je veliki zato što su kreacije prenesene iz prethodnika. Među kreiranim teniserima se već nalazi nekoliko desetina Noletovih kopija, a tu su i drugi pa situacija može donekle da se sanira.

AO Tennis 2 screenshots

Poboljšanja su očigledna i na polju prezentacije, što se najbolje može videti po uvodnim kadrovima pre svakog meča. Izgled likova je takođe odličan, baš kao i terena, broj animacija je uvećan, a unapređenja su vidljiva i na fizičkom modelu. Oseća se da likovi kruti pri kretanju i u mimici lica, što malo kvari ceo utisak. Sveukupno, situacija je daleko bolja nego u prethodnom izdanju: druga igra sada izgleda kompletno.

AO Tennis 2 na prvi pogled deluje kao da je miljama daleko iza drugih simulacija kao što su Top Spin ili Virtua Tennis, ali nema razloga da ga preskočite ukoliko volite ovaj sport. Bolju simulaciju tenisa na ovoj generaciji konzola nismo videli.

Igru nam je poslao Bigben Interactive, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

AO Tennis 2

Nakon početka Australian Open turnira i teniske sezone, na naše igračke sisteme je stigao i AO Tennis 2, drugi pokušaj razvojnog tima Big Ant Studio da nam dočara „beli sport". Druga igra predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na AO International
7.2
Zanimljivo
Izvođenje
7.2
10
Vizuelne karakteristike
8.1
10
Zvuk
8.3
10
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!