Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Naredni Need For Speed pravi Criterion

…I svi su kao iznenađeni zašto je Ghost Games ispustio Need for Speed

Kao teaser za novu Need for Speed igru, Electronic Arts je zvanično naveo da je izrada popularnog trkačkog serijala prepuštena studiju Criterion Games.

EA je do sada imao običaj da konstantno menja razvojni tim sa svakom novom Need for Speed igrom, ali je izjava Electronic Arts-a ovog puta bila izričita, naredne igre serijala su prepuštene Criterion-u, dok Ghost Games ide u „NFS penziju”. Dakle, ovaj tim više neće raditi na novim NFS naslovima.

Zlobnici bi rekli i zasluženo, jer je prethodnih nekoliko Ghost Games igara bilo jedva iznad proseka (Heat i Payback), jer su došle sa ogromnim problemima. Electronic Arts je naveo da će tim sada biti zadužen za razvoj Frostbite endžina koji će nastaviti da koriste naredne EA igre.

Ruku na srce ni Criterion nije briljirao u poslednje vreme i mogu se pohvaliti sa tek Hot Pursuit i eventualno Most Wanted, od kojih je do sad prošlo već poprilično vremena.

Nama deluje da je ovde najveći gubitnik opet NFS serijal, jer umesto da nađe originalnu ideju ili se okrenu novom pravcu, Electronic Arts je još jednom odlučio da ugasi (ili barem da potpuno minimiziju) jedan razvojni tim pod svojim okriljem.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!