Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Naughty Dog možda priprema PC verzije svojih igara?

Da li Naughty Dog uporedo radi i na PC izdanju igre The Last of Us 2?

Ako je suditi po konkursu za posao koji je Naughty Dog postavio na svom sajtu, ovaj razvojni tim planira da objavi neku igru, ili više njih, i za PC!

Naughty Dog, autor naslova kao što su The Last of Us i Uncharted, trenutno traži programere sa poznavanjem PC tehnologija kao što su DirectX 12, Vulkan, kao i AMD GCN i Nvidia CUDA arhitekture.

Stručnjake je ova informacija veoma iznenadila ukoliko se ima u vidu da i trenutna i naredna generacija konzola koristi AMD grafičke karte, pa programeru u ovom studiju ne bi trebala da bude potrebno znanje Nvidia tehnologije… Osim u slučaju Naughty Dog ne razmišlja o PC verziji igre The Last of Us 2 koju trenutno priprema, ali nisu isključene ni starije igre iza koje stoji popularni developer.

Tračak nade za PC igrače koji žele da vide The Last of Us 2 na Windows operativnom sistemu je nedavna glasina o tome da Sony planira da se ove godine „odrekne” igre Horizon Zero Dawn, koja bi trebalo da bude objavljena za Steam i Epic Games Store platforme.

Ukoliko studio zaista razvija PC izdanje neke igre, The Last of Us part II je prvo što pada na pamet, ali postoji šansa i da Naughty Dog priprema PC verzije svojih starijih igara kao što su ostvarenja iz Uncharted serijala, ili pak da radi na nekoj potpuno novoj igri koja će biti objavljena uporedo za PlayStation 5 i kompjutere.

Potvrdu bi mogli da dobijemo uskoro. Poznavaoci gejming industrije sada pretpostavljaju da Sony uskoro pričati o svojim planovima u vezi sa PC platformom, a neki od njih smatraju da će najava uslediti već tokom februara kada će kompanija održati svoj veliki PlayStation događaj.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!