Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Football Manager 2020

Za igrače, konkurencija u gaming industriji je uvek dobra stvar, jer se razvojni timovi takmiče da nadmaše svoje suparnike kako bi osvojili novčanike igrača. Žanr fudbalskih menadžera trenutno je lišen rivaliteta koji gaje na primer FIFA i PES izdanja, ali je razvojni studio Sports Interactive ipak motivisan da svake godine unapredi svoju igru, kao da se bori sa samim sobom. Football Manager 2020 je najnoviji naslov u franšizi koja je odavno pronašla formulu koja odgovara igračima, a i pored toga on donosi brojne novine koje će najveći ljubitelji znati itekako da cene.

Da, glavni zaključak je da je FM20 namenjen postojećim igračima, jer korisnički interfejs opet nije pretrpeo veće izmene, te verujemo da će ostati odbojan novajlijama koji će se teško snalaziti u šumi tabela i podataka. Sports Interactive se potrudio da neke stvari ispomera i pojednostavi, ali je situacija ostala na istom nivou kao i u prethodnicima.

Football Manager 2020 screenshots

Opipljive izmene takođe nije lako primetiti, barem ne dok se u igru ne zaroni dublje. Najveća novina je Club Vision, a u ovom modu bord direktora igraču postavljaju direktne zadatke koji dodaju veći izazov pri igri, ali i snažniji pritisak. Ipak, borba za prvo mesto ili plasman u LŠ više deluju kao smernica za upravljanjem klubom, a ne kao nešto što će se pretvoriti u košmar.

Razvojni tim unapredio je sistem treninga, donoseći još više detalja za fokusiranje pravca razvoja igrača, a veliku pažnju su dobili i mladi fudbaleri u novom Devolopment centru gde se lakše može sagledati njihov napredak i najvažnije osobine. Dobar deo ovih opcija može da se ostavi na „automatici”, što je mala pomoć novajlijama, ali je FM20 i dalje naslov kojem igrači moraju da posvete mnogo vremena.

Football Manager 2020 screenshots

I ove godine Sports Interactive je promešao selekciju liga, ali su promene nevažne: sa spiska je uklonjena treća rumunska liga, a ubačene su Gibraltar National League, kao i dve velške divizije. Kod licenci je interesantnija situacija, jer je Football Manager 2020 doživeo istu sudbinu kao FIFA 20 kada se radi o Juventusu koji je ovde predstavljen kao „Zebre” (u Serie A takođe nedostaje i Brescia).

Srbija je i dalje zastupljena sa prva dva ranga takmičenja, a naravno, ponovo nedostaju licence za grbove i dresove, kao i u slučaju mnogih drugih nacionalnih šampionata (da, iskopirali smo ovaj tekst iz opisa prethodnika jer je situacija identična).

Football Manager 2020 screenshots

Osim pojednostavljenih menija i promenjenog rasporeda pojedinih opcija, razvojni tim je ove godine radio i na poboljšanjima 3D endžina za simulaciju utakmica. Promene su više nego dobrodošle, ali je i dalje ceo grafički prikaz previše jednostavan. FIFA Manager naslovi od pre desetak godina su imali bolji grafički prikaz mečeva, što nam govori koliko SI nije postavio ovaj segment preterano visoko na listi prioriteta.

Sa druge strane, sa Football Manager 2020 Sports Interactive pokazao je jaku želju za unapređivanjem igre i njihov trud se lako može primetiti. Ovogodišnje izdanje je sigurno najbolje do sada te lako može da opravda investiciju jer će ponuditi nebrojeno mnogo sati dobre zabave.

Igru nam je poslao Sega, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Football Manager 2020

Za igrače, konkurencija u gaming industriji je uvek dobra stvar, jer se razvojni timovi takmiče da nadmaše svoje suparnike kako bi osvojili novčanike igrača. Žanr fudbalskih menadžera trenutno je lišen rivaliteta koji gaje na primer FIFA i PES izdanj
8.6
Ne propuštati!
Izvođenje
8.6
10
Vizuelne karakteristike
8.8
10
Zvuk
6.3
10
1.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!