Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Call of Duty Modern Warfare (2019)

Već smo vam prenosili naš zaključak da, šetajući kroz različite periode i teme, Call of Duty serijal po svaku cenu pokušava da pogodi interesovanje igrača. Kada je Activision mislio da se trend naslova smeštenih tokom Drugog svetskog rata vraća, pojavio se WWII, kada se pojavilo battle royale ludlio došao nam je Black Ops IV, a sada je izgleda došao na red jedan od najomiljenijih COD podserijala. Novi Call of Duty Modern Warfare je reboot MW igara, koji je uspeo da nas podseti na najsvetlije dane frašize, a bogme i zadrži uz ekran.

Nakon jedne godine pauze, singlplejer kampanja je doživela veliki kambek. Izostanak jednog od najomiljenijih modova prošle godine je pravdan nedostatkom vremena za izradu, pošto je razvojni tim posvetio pažnju battle royale režimu (‘ajde da kažemo opravdano), a sada je situacija drugačija. Infinity Ward je odlučio da nas provede kroz okršaje sa terorističkim snagama iz jedne fiktivne države koja podseća na Siriju, kao i paramilitarnom organizacijom iz Rusije. Igrači mogu da očekuju standardnu dozu američkog shvatanja sveta, pa tu ne bismo da trošimo suvišne reči, naročito jer to ne predstavlja nikakvo iznenađenje. Da je fer, svakako nije i ostaje nam da čekamo da Activision promeni ploču.

Call of Duty Modern Warfare Screenshots

Ipak, fokus na glavne likove je urađen sa dosta pažnje, pa zanimljivo deluje put brata i sestre (Hadir i Farah Karim) i njihove misije su bile najzanimljivije. Tokom ostatka vremena možete takođe da očekujete neke šokantne scene (često i manijakalno isforsirane), ali su na nas one ostavile blaži efekat u odnosu na pompezne najave koje su mogle da se čuju pre izlaska igre.

Infinity Ward se potrudio da ponudi raznovrsne misije tokom kampanje, tako da su FPS segmenti podeljeni na šunjanje i punokrvne frontalne borbe, a između njih je ubačeno i nekoliko mini igara. Na primer u jednoj, koja podseća više na point&click avanture, igrač mora da pokaže jednoj sekretarici gde da se sakrije od pobunjeničkih vojnika. Ukratko, singlplejer kampanja nam je pružila baš sve što smo od nje očekivali i utisak je pozitivan.

Call of Duty Modern Warfare Screenshots

Naš savet igračima je da prođu kroz singlplejer, ako ni zbog čega drugog onda zbog navikavanja na oružja i na gejmplej. Nakon dosta sati igre moramo da primetimo da oružja imaju manji „trzaj” prilikom pucanja, a TTK/TTD je kraći nego u prethodnim igrama. Osećaj borbe je dobar, a igra zna da bude izazovna i na regular težini. Infinity Ward je ubacio neke novine u izvođenje, poput repetiranja dok se gleda kroz nišan, a tu je i opcija „lepljenje” na ivicu zida koja bi u teoriji trebalo da daje bolji zaklon, ali u praksi od igrača pravi glinene golubove.

To je naročito izraženo u multiplejer modovima gde je akcija brza i ne pruža previše prilika za predah u zaklonu. Na raspolaganju je zaista bogat izbor režima, u kojem se od očekivanih najviše izdvaja Hardpoint, a od novih vredi pohvaliti modove Ground War i Gunfight. O ovom drugom smo pričali u našem YouTube videu ovde, a sad možemo samo da potvrdimo pozitivne utiske. Okršaji 2 na 2 na maloj mapi daju dosta prostora za taktiziranje i često jače pumpaju adrenalin u odnosu na druge režime u igri. Ground War takođe nudi dobru zabavu, a čini se kao da je namenjen Battlefield igračima jer podseća na Conquest, naročito obzirom da su ovde ubačena i vozila.

Na raspolaganju je i kooperativni Spec Ops režim koji deluje kao proširenje PvE komponente igre, a Sony PlayStation 4 konzola trenutno uživa u ekskluzivnom survival modu koji će tek kasnije biti ubačen u ostale verzije igre.

Call of Duty Modern Warfare Screenshots

Jedna od najinteresantnijih novina koje donosi Call of Duty Modern Warfare je crossplay koji omogućava da se igrači sa različitih igračkih platformi nađu u jednom meču. Znamo da vam zvuči nerealno da gejmeri sa konzola pariraju igračima na mišu i tastaturi, ali se čini kao da ceo sistem funkcioniše na principu igračkog umeća. Drugim rečima, ako se nađete u meču sa nekim ko dolazi sa Xbox One i PlayStation 4, nemojte se nadati da ćete na njima popravljati svoj skor.

Osim kontrola bitan faktor je i kako Modern Warfare radi, a što se tiče PC verzije tu moramo da pohvalimo odličnu optimizaciju igre koja nam je čak i sa uključenim ray tracing efektima davala više od 70 slika u sekundi. Fenomenalna prezentacija igre je takođe ono što očekujemo od COD igre i naravno da Infinity Ward ni ovog puta nije omanuo. Modeli likova najviše oduševljavaju, ali se takođe dosta truda posvetilo okruženju. Ipak, tokom našeg testa patili smo se da namestimo igru da radi bez izletanja u Windows, a ovaj problem autori ni nakon nekoliko apdejta još nisu ispravili Brojni igrači se žale baš na ovo, te očekujemo da će biti ispravljeno uskoro.

Call of Duty Modern Warfare Screenshots

Call of Duty Modern Warfare postavio je novi standard i na polju dizajna zvuka, nadmašujući i prethodnu igru u ovom segmentu. Ne samo da su zvuci pucanja ispeglani do savršenstva, već samo na osnovu specijalnih efekata često može da se utvrdi pozicija protivnika (multiplejer mape su kreirane tako da imaju ovakve „zamke” za otkrivanje pozicije), pa preporučujemo da koristite kvalitetne slušalice ili zvučnike.

Ako niste do sad zaključili, Call of Duty Modern Warfare je još jedno odlično COD ostvarenje, onakvo kakvo u stvari i zaslužujemo. Igra je prebogata sadržajem, gejmplej zabavan, što je već samo po sebi dovoljno čak i kada Activision ne bi održao svoje obećanje da će igru dopunjavati tokom vremena. Ukoliko ste čekali na pravi Call of Duty ili samo na jedan jako dobar FPS, ovo je naslov za vas!

Igru nam je poslao Activision, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Call of Duty Modern Warfare (2019)

Već smo vam prenosili naš zaključak da, šetajući kroz različite periode i teme, Call of Duty serijal po svaku cenu pokušava da pogodi interesovanje igrača. Kada je Activision mislio da se trend naslova smeštenih tokom Drugog svetskog rata vraća, poja
8.6
Ne propuštati!
Izvođenje
8.6
10
Vizuelne karakteristike
8.7
10
Zvuk
9.4
10
9.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!