Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Monster Hunter World: Iceborne

Ekspanzija Monster Hunter World: Iceborne koja dopunjuje iovako fenomenalnu igru, došla nam je kao još jedan lep poklon iz Capcom-a. To kažemo jer nas je količina sadržaja u dodatku šokirala na svakom koraku: taman kada bi pomislili da nas „iza krivine” čeka kraj svega onoga što on nudi, Iceborne nam je doneo nova iznenađenja! Danas, kada se od ekspanzija očekuje da budu čist „cash grab”, Capcom je dokazao koliko poštuje MH serijal i svoje igrače.

Za početak, Monster Hunter World Iceborne donosi priču koja je dugačka skoro kao ona u osnovnoj priči, ali i isto toliko zanimljiva. Nastavljajući se direktno na događaje iz igre, radnja igrače opet vraća u čizme hunter-a koji će imati cilj da potamani nova čudovišta jer one ugrožavaju ekosistem sveta. Scenario je solidno uklopljen iako je daleko od savršenog, ali smo sigurni da će Monster Hunter igrači sigurno uživati.

Nova zona za istraživanje, Hoarfrost Reach, je zvezda ove ekspanzije. Ogroman region ima brojne kutke za istraživanje, ali donosi i dosta varijacija koje se ne svode samo na sneg i led. Možda nekome prelazak na ledeno okruženje neće biti po volji, ali pojedini delovi zaista deluju impresivno, naročito onaj gde se tlo odvaja i tone tokom žustrih okršaja. Novi grad je takođe zanimljiva novina, jer je ravan što značajno olakšava snalaženje, pa je i to dobrodošlo osveženje u odnosu na osnovnu igru.

Monster Hunter World Iceborne screenshots

Mapa krije dvadesetak novih monstruma, i mada se uglavnom radi o samo nadograđenim verzijama čudovišta iz osnovne igre to je urađeno do nivoa neprepoznatljivosti kako bi se izbegao osećaj već viđenog.

Iceborne bez sumnje deluje kao potpuno drugačija avantura, a razvojni tim je to postigao uvodeći novu težinu, kao i nove setove oklopa i oružja. Uz sve to, svako oružje ima nove poteze, a tu je i clutch claw koji će izmeniti tempo borbi. Ova alatka može da prikači glavnog junaka za čudoviše ranjavajući ga ili generišući naoružanje.

Ekspanzija je teža u odnosu na igru, pa će okršaji zahtevati dosta pripreme. Čudovišta imaju i više energije nego ranije, pa se preporučuje kooperativna igra. To ne znači da je singlplejer nemoguć, već da će gejmeri u solo režimu morati da provedu više vremena u borbi, možda čak i predugo da bi to ostalo zabavno.

Monster Hunter World Iceborne screenshots

Osim prelepih pejzaža (opet ćemo ponoviti da smo se nadali većim varijacijama), najimpresivniji su sami monstrumi koji se šepure na ekranu. Očigledno je da su autori znali gde moraju da ulože najviše truda i gde je kreativnost morala najviše da zasija, pa svako čudovište ima fenomenalne animacije. Zvučna komponenta je takođe impresivna, a zamerka opet ide na račun malog broja melodija koje će uspeti da dosade iako neverovatno brzo ulaze u uši.

Iceborne nudi više od 100 sati dodatne igre i savršeno dopunjuje osnovnu igru. Svesni smo da bi većina drugih izdavača na ovo izdanje mirne savesti nalepilo broj 2, pa smatramo da nemate previše razloga da još razmišljate o nabavci: ako vam tema Monster Hunter igara deluje zanimljivo, obavezno isprobajte ovo!

Igru nam je poslao Capcom, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Monster Hunter World: Iceborne

Ekspanzija Monster Hunter World: Iceborne koja dopunjuje iovako fenomenalnu igru, došla nam je kao još jedan lep poklon iz Capcom-a. To kažemo jer nas je količina sadržaja u dodatku šokirala na svakom koraku: taman kada bi pomislili da nas „iza krivi
8.8
Ne propuštati!
Izvođenje
8.8
10
Vizuelne karakteristike
8.7
10
Zvuk
9.2
10
9.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!