Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

WWE 2K20

WWE 2K serijal, kao i druge franšize sa godišnjim izdanjima, prethodnih godina se mučio da donese vredna poboljšanja, ali je retko kad u tome uspevao. Baš kad smo bili ubeđeni da je serijal krenuo na pravi put sa prošlogodišnjim izdanjem, WWE 2K20 odlučio je da se vrati nekoliko godina unazad.

Uzrok tome je otkrila informacija koju smo mogli da čujemo tokom leta, a to je da će na razvoju ovog puta raditi isključivo razvojni tim Visual Concepts (autori NBA 2K igara). Pre toga je izrada kečerskih naslova bila prepuštena japanskom studiju Yuke koji je uglavnom radio solidan posao (razlaz izgleda nije bio prijateljski), pa se očekivalo da će naslov izgledati drugačije nego prethodnici. Ipak, usled činjenice da je Visual Concepts „bačen u vatru” i da su za kratko vreme morali da doteraju igru, pa čak i da naprave neke delove ispočetka, postajalo je sve očiglednije da će požar negativnih reakcija igrača progutati ovo ostvarenje (Steam publika je već burno regovala).

Promena razvojnog tima nam je naslutila da će ovogodišnje izdanje doći sa još manjim brojem izmena nego ranije, a to je potvrđeno prvim ulaskom u glavni meni igre. Kao i do sad, jedna od najsvetlijih opcija igre je Creation Suit koji daje igračima gotovo neograničenu slobodu za kreiranje svojih kečera. Mod podržava podešavanje najsitnijih detalja ili apload slika, pa očekujemo da uskoro vidimo najluđe kreacije, uostalom, kao što je bio slučaj i ranije.

WWE 2K20 screenshots

Sitnija poboljšanja je doživeo Universe mod, koji je otišao jedan korak napred, a pohvalno je i to što su autori ove godine omogućili da se kreira i vodi junakinja kroz MyCareer priču. Kampanja traje oko dvadeset sati i donosi tipičnu kečersku dramu, mada nam se čini da je i ovde WWE 2K20 podbacio u odnosu na prethodnika, iako je utisak pozitivan.

Ostatak igre nije preterano vredan dublje analize: 2K Originals je novi mod koji u trenutku pisanja ovog teksta još nije stigao u igru, Four Horsewomen nije priredio ništa novo, a najviše raduje povratak Towers režima koji smo hvalili i prošle godine.

WWE 2K20 screenshots

Sve to u teoriji deluje dovoljno interesantno da bi se latili kontrolera, ali jednom kada isto učinite primetićete da se ovogodišnje izdanje poprilično razlikuje od prethodnika i to ne na bolje. Za to nisu krive promene u kontrolnom sistemu, već užasan fizički model kao i detekcija udaraca. Tokom našeg testa dešavalo nam se da udarci koje uputimo promašuju osobe kojima su upućene, čak i više nego u pravim WWE mečevima. Takođe, u nekim situacijama je nemoguće udariti protivnike. U poređenju sa prethodnikom gejmplej deluje kao neumesna šala.

Visual Concepts se napatio i na, pa, vizuelnom planu. Modeli likova nisu konzistentnog kvaliteta, pa neki borci deluju znatno bolje od drugih, ali se primećuje i downgrade u odnosu na prethodno izdanje. Nejasno je kako su autori uspeli da upropaste pojedine likove u toj meri da nam se čini da su naslovi sa PlayStation 3 konzole imali bolji izgled kečera.

WWE 2K20 screenshots

Preko ovog propusta se još i nekako može preći, ali retko ko će imati živaca da se izbori sa sramotnom količinom tehničkih problema koji su prisutni u igri. Bagova ima toliko da su na kratko isplivali u trending na društvenim mrežama, a nedostaci variraju od pucanja tekstura, propadanje objekata, pa sve do onih zbog kojih ćete morati da restartujete vašu igračku platformu.

WWE 2K20 trenutno predstavlja najgore izdanje serijala u poslednjih par godina, pa možda i u njegovoj celokupnoj istoriji, a u takvom obliku treba ga zaobići u širokom luku. Utehu ne predstavlja ni to što će Visual Concept našminkati ovogodišnje izdanje vremenom, jer čak i da to bude u radikalnoj meri to će najverovatnije biti prekasno, te nam ostaje samo nada da će naredna igra biti bolja.

Igru nam je poslao 2K Games, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

WWE 2K20

WWE 2K serijal, kao i druge franšize sa godišnjim izdanjima, prethodnih godina se mučio da donese vredna poboljšanja, ali je retko kad u tome uspevao. Baš kad smo bili ubeđeni da je serijal krenuo na pravi put sa prošlogodišnjim izdanjem, WWE 2K20 od
4.7
Onako
Izvođenje
4.7
10
Vizuelne karakteristike
7.2
10
Zvuk
6.1
10
7.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!