Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

eFootball PES 2020

FIFA i PES serijal dele rivalitet baš poput onog koji može da se vidi na derbi utakmicama, a iz godine u godinu deluje kao da je ovaj rat sve žešći. Ipak, umesto da rade na poboljšanjima igre, Konami i EA Sports se bore da otmu jedni drugima najvažnija takmičenja i licence, kakav je bio slučaj i ove godine. Osim novog naziva, eFootball PES 2020 se potrudio da dovuče najzvučnija imena u igru, ali da li je on doneo i neke suštinske razlike?

Prethodnih meseci mogao je da se stekne utisak da je Konami više vremena ulagao u dovođenje zvaničnih imena u igru, nego na samim poboljšanjima, a i pored toga prvi susret sa igrom ostaviće gorak ukus svim igračima – bez obzira što nazivi klubova i imena igrača mogu da se promene bez puno muke. Licence su i dalje najveći problem ovog naslova, a obzirom na bespoštedni rat dve simulacije, rešenje se uopšte nenazire. Konami svake godine izgubi deo licenci zbog svog rivala, pa onda pokušava da nadoknadi nedostatke, a za najnovije ostvarenje je doneta odluka da se zvanična imena iskoriste na najbolji način.

Na primer, Juventus, koji je privukao pažnju kao klub koji se ekskluzivno nalazi samo u eFootball PES 2020 (u FIFA 20 je pod imenom „Piamonte Calcio”) osim pravih imena igrača i realističnog izgleda, tima i grba, takođe ima i detaljno rekreiran Alianz stadion koji izgleda fenomenalno u uvodnim špicama utakmice. Osim Juventusa, Konami je osigurao i celu Serie A ligu, kao i brazilsku B liga koje su novine za PES. Ostale lige su uglavnom nepromenjene u odnosu na prethodnika, ali je razvojni tim uspeo da poveća broj igrača koji imaju prava imena. I ne, naravno da u igri nisu klubovi iz naše zemlje.

eFootball PES 2020 screenshots Pro Evolution Soccer

Situacija dakle nije preterano promenjena, a slično se može zaključiti i za dostupne modove u igri, gde je jedina novina Matchday. Mogli bi da se složimo sa stranim kolegama koji su ovaj režim uporedili sa raid-ovima u MMO naslovima, jer ovde igrači imaju priliku da odaberu jedan od dva tima i onda ostvarujući pobede skupljaju poene za isti.

Master liga je ostala gotovo identična, ako izuzmemo nove međuanimacije i poboljšane transfere, a i BAL funkcioniše slično kao i ranije. Baš kao i Ultimate tim i MyClub donosi najviše zarade razvojnom timu, pa ovde već i mogu da se primete promene, tako da je ovaj režim još bolji nego ranije.

Iako nisu ogromne, razlike na „terenu” se itekako mogu primetiti. Akcija je sporija nego ranije, a velika poboljšanja se odnose na odbranu gde je sada tajming važniji nego ranije. Ta „težina” igrača se oseća i prilikom igre na sredini terena, kao i ispred gola, gde je sad pozicioniranje fudbalera važnije nego ranije. Mada smo i u prethodnicima bili svesni da šutevi neće biti precizni kada igrač nije okrenut direktno ka golu, ove godine razvojni tim je radio na ovom elementu pa je sada pozicija igrača, njegova ocena i uslovi u kojim upućuje šut daleko još osetljivija.

eFootball PES 2020 screenshots Pro Evolution Soccer

Kao i prethodnih godina, eFootball PES 2020 takođe dominira na grafičkom polju u odnosu na suparnika. Igrači deluje veoma realistično, a poboljšane su i animacije pa utakmice deluju još realističnije. Pomenute uvodne scene izgledaju neverovatno, ali će one na konzolama opet raditi užasno. Najveći nedostatak je opet užasan komentatorski dvojac, ali smo u novu igru barem ušli spremni i smanjili naša očekivanja.

eFootball PES 2020 ni u kom smislu ne predstavlja veliki pomak u odnosu na prethodnika, već se radi samo o drugačijoj verzija iste igre. Ne treba biti zavaran i pomisliti da se ovo nije još jedna odlična fudbalska simulacija koju vredi imati u kolekciji, i to ne samo zbog novih transfera.

Igru nam je poslao Konami, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

eFootball PES 2020

FIFA i PES serijal dele rivalitet baš poput onog koji može da se vidi na derbi utakmicama, a iz godine u godinu deluje kao da je ovaj rat sve žešći. Ipak, umesto da rade na poboljšanjima igre, Konami i EA Sports se bore da otmu jedni drugima najvažni
8.1
Ne propuštati!
Izvođenje
8.1
10
Vizuelne karakteristike
8.3
10
Zvuk
8.9
10
7.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!