Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Borderlands 3

Da je Borderlands serijal jedan od omiljenijih kod igrača mogli smo da se uverimo prethodnih meseci na osnovu vaših reakcija, zbog čega je još čudnije da je Gearbox čekao čak sedam godina da izbaci novi nastavak. Dugačka pauza uticala je na našu znatiželju da proverimo na koji način je Borderlands 3 odlučio da odgovori na brojne promene u žanru.

I da vas ne držimo u neizvesnosti, odmah ćemo potvrditi da najnovija igra verno sledi Borderlands recept. To je očigledno odmah od uvoda u igru koji prikazuje priču uz prepoznatljivi humor serijala koji ismeva jutjub kulturu, moderne trendove i mnoštvo drugih (i često neobičnih) tema. Igrač se nalazi u ulozi jednog od četiri nova vault huntera koji će imati zadatak da stanu na put novim negativcima Calypso Twins, kao i njihovoj armiji. Radnja se direktno nastavlja na drugi deo i Tales from the Borderlands, a ne može da se baš kaže da uvek drži pažnju i pogađa metu, baš kao i brojne pošalice koje serviraju junaci na ekranu. Baš zbog toga nije prevelika uteha što će tokom igre non-stop neko nešto pričati glavnom junaku ili će i igra servirati međusekvence u kojim će se obratiti blizanci lično, jer će često ti segmenti trajati predugo.

Borderlands 3 screenshots

Mada će igrači možda imati želju da preskaču međuanimacije, sama akcija je daleko od dosadne, a obzirom na dužinu igre i looter-shooter žanr, iznenađujuće je da ona uspeva da ostane sveža do samog kraja, šetajući igrače kroz različite svetove i upoznajući ih sa bogatom selekcijom neprijatelja.

Svaki od četiri glavna junaka ima različite sposobnosti i varijacije su dovoljno maštovite da mogu da podstaknu igrače da opet prelaze igru. Najveća zvezda su oružja čije broj je nesaglediv, a da bi igračima ponudila što veći izbor, igra će im na svakom koraku servirati bogat loot. Skoro pa da svaki kamen na planetama može da se prevrne i potraži municija, bombe ili nova oružja, a kako glavni junaci imaju ograničen prostor u inventaru često će dobar deo vremena protrčati prilikom birkanja kvalitetnije opreme.

Borderlands 3 avantura počinje na Pandori, ali se vrlo brzo seli da druge lokacije, gde nas je ovaj naslov pomalo podsetio na Destiny 2, obzirom na raznolikost i zanimljiv dizajn. Svaka lokacija nudi brojne sporedne zadatke,a tu su i collectable quest-ovi, kao i specijalne misije koje su nas podsetile na Far Cry 5/New Dawn „Prepper Stash” zadatke.

Borderlands 3 screenshots

Sadržaj u igri zaslužuje sve pohvale, uključujući tu i glavne misije koje su često dobro osmišljene. Autori jedino nisu bili baš toliko maštoviti u procesu kreiranja glavnih neprijatelja, a nije nam se svidelo i to koliko su oni „metko-sunđerasti” pa okršaji često znaju da potraju predugo.

I najnoviji Borderlands je okrenut multiplejeru uz podršku za kooperativnu igru za do četiri igrača. Autori su se potrudili da i ovde gejmerima ponude dosta mogućnosti, pa oni mogu da biraju način na koji će se levelovati igrači u grupi, kao i kako se skuplja loot (cooperation ili coopetition modovi). Komunikacija je takođe olakšana kroz ping sistem koji je preuzet iz Apex Legends, a mi se samo nadamo da će više igara početi da koristi ovu funkcionalnost.

Osim fenomenalnog okruženja, Gearbox je dosta vremena utrošio na specijalne efekte, kao i na izgled modela u igri pa sve deluje atraktivno. Prepoznatljivi cell shaded stil je zadržan, pa se najnoviji nastavak odlično uklapa sa ostatkom serijala.

Borderlands 3 screenshots

Naše najveće zamerke se odnose na relativno visoku zahtevnost igre u verziji za PC, kao i na nestabilan frejmrejt čak i na jačim verzijama Xbox i PlayStation 4 konzola. Fizika ponašanja vozila nas takođe nije oduševila, kao i neobičan sistem upravljanja istih, ali nismo ni očekivali da stvari budu bolji u jednom FPS ostvarenju (čast izuzetcima).

Konzolne verzije sa druge strane poseduju kooperativni split-screen mod za dva igrača, što je opcija koja nas uvek obraduje. Na kraju ne smemo da zaboravimo i na činjenicu da Borderlands 3 na Windows platformi igrači trenutno mogu da igraju samo putem Epic Games Store platforme, dok se Steam verzija očekuje za oko pola godine. Nama ovo i ne smeta previše, ali smatramo da moramo da pomenemo obzirom da je ovakva odluka uzdrmala igračku javnost i razočarala mnoge.

Ako ste jedan od igrača koji je sa nestrpljenjem očekivao Borderlands 3, onda možemo da vam kažemo lepu vest, a to je da vas ova igra neće razočarati. Naslov je zadržao šmek serijala, a istovremeno doneo brojna poboljšanja i zaokružio ih u uzbudljivu avanturu koja će vas prikovati uz ekran.

Igru nam je poslao 2K Games, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Borderlands 3

Da je Borderlands serijal jedan od omiljenijih kod igrača mogli smo da se uverimo prethodnih meseci na osnovu vaših reakcija, zbog čega je još čudnije da je Gearbox čekao čak sedam godina da izbaci novi nastavak. Dugačka pauza uticala je na našu znat
8.6
Ne propuštati!
Izvođenje
8.6
10
Vizuelne karakteristike
8.5
10
Zvuk
8.8
10
9.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!