Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

The Sims 4 Island Living

Teško je poverovati da je The Sims 4 izašao pre skoro pet godina a da danas i dalje ima poprilično veliku grupu aktivnih gejmera (okej, uglavnom gejmerki) koje redovno provode vreme uz ovaj naslov iako je na dan premijere igre to bilo teško zamisliti. Igra jeste naišla na lošu reakciju publike i do sada smo više puta pisali o tome kako je ona od tad dobila niz značajnih unapređenja, a najnovija ekspanzija The Sims 4 Island Living je samo poslednji u nizu.

Island Living je sedma ekspanzija igre koja ovog puta kao glavnu temu ima leto, tropske krajeve i, pa, život na ostrvcetu. U srcu najnovijeg proširenja se nalazi nova mapa, Sulani, koji je arhipelag sačinjen od nekoliko ostrva. Baš kao što su prethodne mape u igri vukle inspiraciju iz poznatih svetskih lokacija, tako je ovog puta autorski tim dizajnirao svet po ugledu na polinezijska ostrava. Razvojni tim je obratio pažnju na dizajn objekata, okruženja, vremenskih neprilika, ali i da realistično predstavi starosedeoce ostrva sa sopstvenim običajima i kulturom.

The Sims 4 Island Living

Mapa je ogromna i dobro dizajnirana jer je podeljena na tri sekcije. Ovi delovi su najotvoreniji u The Sims 4 čime je Maxis želeo da odgovori na najčešću zamerku na račun četvrte igre. Zbog toga simići imaju dosta prostora za plivanje ili vožnju u kanuu ili jet ski vozilima. Ukoliko oni odluče da se presele, na raspolaganju je pregršt novih predmeta kojim mogu da se dizajniraju impresivne kuće. Uz to, tu je i nova odeća, kao i modni detalji.

Za razliku od sličnih ekspanzija za prethodne igre (jer ruku na srce Island Living i nije potpuno nova ideja za serijal) gde su destinacije kakav je Sulani simići mogli da posete samo radi odmora, oni ovde mogu zaista da otputuju ili da se potpuno presele u tropski raj.

The Sims 4 Island Living

Od zanimljivijih detalja vredi pomenuti to da deo stanovništa Sulanija čine morske sirene, koje su vraćene u serijal u tipičnom The Sims maniru. Neobični stanovnici će dobiti novu skalu umesto one dosadašnje za higijenu, koja će predstavljati hidrataciju, tj. potrebu da stalno budu osveženi vodom. Ovo je samo jedna od „morskih” iznenađenja koja donosi Island Living, a tu je još i ronjenje, pravljenje zamkova od peska, potraga za blagom, kao i nekoliko novih zanimanja. Junaci će sad moći da se bave pecanjem, da budu čuvari plaže ili da se posvete očuvanju prirodnog okruženja. Ovo poslednje je možda i najinteresantnije jer će posvećenost (ili sa druge strane ignorisanje) životne sredine uticati na njen izgled.

Obzirom da igra ima već pet godina mora se odati priznanje autorima na tome što The Sims 4 i dalje izgleda sasvim pristojno. Naravno, razvojni tim je najviše pažnje posvetio dizajnu novih elemenata i najvećim delom oni su uradili odličan posao. Zvuk je takođe na nivou prethodnih igara tako da je tu izlišno ponavljati ovo što smo rekli i ranije.

The Sims 4 Island Living

Najveći problem koji donosi The Sims 4 Island Living je to što ova ekspanzija donosi malo sadržaja u ostale delove igre, van nove mape. Obično smo navikli da proširenja značajnije utiču na izgled igre prenoseći nove mehanike, pa je utisak na kraju pomalo razočaravajuć. Zanimljivo je to što najveće novine uopšte nisu deo ovog proširenja, već su deo besplatnog apdejta koji je prethodio izlasku ekspanzije što dodatno umanjuje celokupan utisak.

Da li ćete odabrati da posvetite vreme najnovijoj ekspanziji zbog toga će zavisiti od toga koliko vam je tema koju donosi The Sims 4 Island Living privlačna.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Autor: VideoGame Arena

Ukratko

The Sims 4 Island Living

Teško je poverovati da je The Sims 4 izašao pre skoro pet godina a da danas i dalje ima poprilično veliku grupu aktivnih gejmera (okej, uglavnom gejmerki) koje redovno provode vreme uz ovaj naslov iako je na dan premijere igre to bilo teško zamisliti
8
Zanimljivo
Izvođenje
8.0
10
Vizuelne karakteristike
7.9
10
Zvuk
8.4
10
8.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!