Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

One Piece: World Seeker

One Piece: World Seeker je najnoviji pokušaj developera da igrače baci u sandale Monkey D. Luffy-ja, ali ukoliko ste se nadali da smo ovog puta dobili igru vrednu imena poznatog anime i manga serijala, moraćemo da vas razočaramo. Sada nam već deluje da Luffy-ja prati neko prokletstvo jer razvojni timovi, da li zbog nedostatka novca ili vremena, nisu ni ovog puta imali dovoljno interesovanja da naprave igru kako treba.

Ovo je još jedan od naslova koji u prvih sat vremena deluje sasvim solidno, pa čak i obećavajuće. World Seeker ima zanimljivu priču na kojoj su radili autori anime serije zbog čega igra zaista deluje kao jedna od epizoda serije. Ovog puta Luffy se odvaja od ostatka ekipe i ima zadatak da ih pronađe na ostrvu ,,Prison” usput obračunavajući se za zloćoma. Nada da će igra biti okej porašće kada se odlgeda ispeglan uvod koji ima čak i animarene međusekvence, ali je priča u ostatku igre svedena samo na tekstualne dijaloge na ekranu, pa moramo da zaključimo da će to moći da isprate samo najveći ljubitelji serije.

One Piece World Seeker screenshot

Takozvani ,,honeymoon phase” važi kako za priču, tako i za ostatak igre. One Piece: World Seeker će odmah očarati prezentacijom kao i tečnom animacijom, a izvođenje u prvi mah neće davati znake za brigu. Igra je open world akcija i osnovna mehanika će delovati sasvim solidno jer kombinuje tuču, kao i blage RPG elemente. Luffy će imati da zadatak da ispunjava misije tako što će uglavnom tabati neprijatelje usput istražujući veliku mapu. Ipak vrlo brzo akcija će postati dosadna jer glavni junak na početku nema dovoljno različitih poteza, a i kada ih dobije akcija će se svoditi samo na pritiskanje jednog te istog tastera.

World Seeker ima sistem apgrejdovanja skillova, kao i krafting koji popravlja utisak, ali je pitanje koliko će igrača imati živce da dođe u poznije stadijume priče. Naime, misije su jednolične i uglavnom se svode na trčkaranje od tačke A do tačke B bez previše maštovitih varijacija. Osim toga ostrvo deluje prazno jer nema sporednih misija, kao ni predmeta za skupljanje.

One Piece World Seeker screenshot

Igra deluje jako siromašno jer ni mapa nije prevelika i ona može da se potpuno istraži u jednoj (ne toliko dugoj) sesiji, dok je vreme za kompletiranje priče kraće u odnosu na druge open world naslove. Situaciju ne menja značajno ni drugi mod ,,Free battle” koji je namenjen samo za beskrajno tabanje neprijatelja.

Novi One Piece izgleda odlično na slikama, jer grafički endžin gotovo savršeno dočarava anime stil serijala. Nivoi su detaljno dizajnirani, likovi dobro modelovani uz cell shaded tehniku, a čak i animacije, naročito glavnog junaka, zaslužuju dobre ocene. Najveći problem je što ovaj naslov čak i uz sve to deluje arhaično, jer su nivoi prazni zbog čega World Seeker podseća na prve open world igre. Viđali smo postapokaliptične naslove koji su delovali življe od ovog ostvarenja. Možda nam ovo ne bi smetalo toliko da Luffy na svom putu neće proći kroz ogromne gradove u kojim kao da niko ne živi. Autori su više pažnje posvetili zvučnoj komponenti igre uz angažman glumaca (japanski jezik), ali to će biti slaba uteha jer oni neće moći da se čuju često. Tišina je takođe primetna prilikom šetnje kroz otvoreni svet koji je sablasno miran, gde se čak ne može čuti ni pozadinska muzika.

One Piece: World Seeker ne može da se provuče kao dobra open world igra, čak ni po standardima od pre nekoliko godina. Ovaj naslov je prazan i ne opravdava punu cenu po kojoj se prodaje, tako da možemo da ga preporučimo samo najvećim ljubiteljima serijala.

Ukratko

One Piece: World Seeker

One Piece: World Seeker je najnoviji pokušaj developera da igrače baci u sandale Monkey D. Luffy-ja, ali ukoliko ste se nadali da smo ovog puta dobili igru vrednu imena poznatog anime i manga serijala, moraćemo da vas razočaramo. Sada nam već deluje
5.6
Onako
Izvođenje
5.6
10
Vizuelne karakteristike
5.4
10
Zvuk
8.2
10
8.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!