Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

The LEGO Movie 2 Videogame

Znate onu uzričicu o tome kako su smrt i porezi jedini neizbežni u životu? Pa izgleda da se tome pridružuje i bar jedno godišnje LEGO izdanje koje nas tera da se zahvalimo nebasima što dobijamo samo jedan Call of Duty i FIFA naslov tokom godine. Kako ne bi prekršio ,,tradiciju”, TT Fusion je odlučio da isprati najnoviji The LEGO Movie 2 film sa novom igrom.

Nije kao da se prva igra preterano proslavila, ali filmovi jesu i to podosta pa smo se ponadali da ćemo makar dobiti dopunu te priče. Na naše iznenađenje, prepoznatljive komične međuanimacije su kompletno isečene iz ove igre i radnja će biti prenesena uglavnom kroz dugačke monologe glavne junakinje filmova. Čak ni ovo nije urađena na najkoherentniji način pa priča igračima koji nisu gledali film neće imati prevelikog smisla. Interesantno je da autori nisu uspeli da u igru makar ubace poneki klip iz filma, ako već nisu mogli da naprave potpuno nove scene.

The Lego Movie 2 Videogame screenshots
Svi likovi iz filma su tu, pa čak i Batman!

Izvođenje je takođe drugačije u odnosu na većinu drugih LEGO naslova i najviše liči na LEGO Worlds, jer će igrači pred sobom imati otvoreni svet u kojem će raditi različite misije i rešavati zagonetke. U igru su ubačeni prepoznatljive lokacije iz filmova, kao i svi likovi. Oni pak u ovom ostvarenju imaju identične osobine, što je jako čudno obzirom da se u LEGO Movie 2 pojavljuju i DC superheroji kao što je Flash. Ipak, ovde će poenta biti ista kao i u Worlds: igrači moraju da pronalaze određena oruđa kako bi otvorili naredne segmente igre. Logički problemi su često zanimljivi, ali naravno i ne preterano teški tako da neće oduzeti previše vremena za rešavanje.

Najviše pažnje nam je privukla činjenica da LM2 ima lootbox sistem za otključavanje novih ajtema i likova, srećom lišen svake forme mikrotransakcija. Igrači će jednostavno imati zadatak da skupljaju LEGO monetu kroz svet koju će potom moći da potroše na otvaranje ,,relika”. Iako se u svakom paketi kriju različiti predmeti, dupli ajtemi se automatski pretvaraju u materijal koji može da se iskoristi za kraftovanje mega relika koji automatski daju dobre stvari. Problem predstavlja jedino to što je lako pronaći ,,rupu” u ovom sistemu , pa igrači na jednostavan način mogu da prikupe veće količine novčanih jedinica za otvaranje paketa čime će vreme u igri biti značajno kraće.

The Lego Movie 2 Videogame screenshots
Reklo bi se da je preterano uzbuđen što je u igri…

Loša naracija priče je samo jedan od problema prezentacije Lego Movie 2. Grafički endžin izgleda sve lošije i loše sa svakim novim izdanjem, a u ovom naslovu čak ni dizajn nivoa nije sjajan i pa oni deluju prazno. To takođe znači da endžin i dalje ima bagove koji su postali očekivani od predstavnika serijala, ali igra barem radi stabilno na konzolama.

Jedina utešna stvar za ovo ostvarenje je što se prodaje po upola nižoj ceni u odnosu na druge nove igre. Međutim, čak i pod ovim uslovima pitanje je koliko će igrača odlučiti da nabave LM2.

Nakon više desetina LEGO igara teško je a ne pomisliti da novi naslovi dolaze samo zbog lake zarade. To je naročito očigledno sa The LEGO Movie 2 Videogame koji kao da je zbrzan da bi izašao u isto vreme kada i film. Šteta, jer TT Fusion nije smeo da ovo dopusti obzirom na odlične filmove koje bi u igre u drugim okolnostima idealno mogle da dopune. U ovom obliku igra može da bude samo najvećim ljubiteljima serijala i filma, kao i igračima željnih solidne kooperativne igre.

Igru nam je poslao Warner Bros. Interactive Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

The LEGO Movie 2 Videogame

Znate onu uzričicu o tome kako su smrt i porezi jedini neizbežni u životu? Pa izgleda da se tome pridružuje i bar jedno godišnje LEGO izdanje koje nas tera da se zahvalimo nebasima što dobijamo samo jedan Call of Duty i FIFA naslov tokom godine. Kako
6.2
Zanimljivo
Izvođenje
6.2
10
Vizuelne karakteristike
6.1
10
Zvuk
7.5
10
7.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!