Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

FIFA Mobile igrači pokrenuli protest protiv Electronic Artsa!

Ne damo pare za bagove: igrači bojkotuju FIFA Mobile miktrotransakcije!

Nezadovoljni trenutnim izgledom igre FIFA Mobile igrači sa FUTMobile subreddit-u pozvali su na bojkot, a akciji su do sad podržali brojni gejmeri, kao i poznati jutjuberi.

Igrači su pozvani da promene imena svojih liga (svojevrsni klanovi koji okupljaju gejmere) sa prefiksom “No$4bugs” (slobodan prevod: ne damo pare za bagove) kako bi EA Sports lakše uočio njihovo nezadovoljstvo. Gejmeri su takođe apelovani da do 11. marta ne troše pare na mikrotransakcije, ali i da u tom periodu provedu što manje vremena u igri.

Ozbiljnost situacije najlakše može da se vidi u činjenici da se akciji do sad pridružio veliki broj najbolje kotiranih liga u kojim se nalaze igrači koji provode najviše vremena u FIFA Mobile, ali i troše najviše para na mikrotransakcije. Takođe, akciju su podržali i najpopularniji FIFA Mobile jutjuberi, koji su najzaslužniji za promociju igre.

Do sad najveći protest igrača popularne mobilne igre njihov je izraz nezadovoljstva zbog trenutnog stanja u kom se nalazi ovaj naslov. Kako je navedeno u saopštenju na subreddit-u bojkot je pokrenut jer EA Sports ne želi da ispravi bagove koji se vuku od premijere igre, navodi se da svi modovi imaju probleme ili su lošiji u odnosu na prošlu godinu, a osnovno izvođenje je okarakterisano kao repetativno i dosadno.

Posebno mesto protesta zauzimaju mikrotransakcije koje su okarakterisane kao neetičke i netransparentne. Naime, iako je ovaj naslov otvoreno pay to win, EA Sports u prethodnom periodu nije precizno objašnjavao šta igrači tačno dobijaju kupovinom pack-ova, lažno predstavljajući da igrači mogu da osvoje dobre fudbalere.

U realnosti, verovatnoća za dobijanje dobrih fudbalera je izuzetno mala, pa najveće zvezde ne mogu da se dodaju u tim čak i trošenjem nekoliko stotina evra.

Ovakav način poslovanja je očigledno bio uspešan za EA. FIFA Mobile se nalazi na prvom mestu po zaradi na Google Play Store, a EA Sports je u svom nedavnom izveštaju istakao da FIFA serijal donosi najviše para kompaniji.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!