Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Kingdom Hearts III

Zamislite da napravite igru i ona prođe fenomenalno kod igrača. Onda zamislite da napravite nastavak i objavite ga dve godine kasnije, a da i on prođe fantastično. Sad nam objasnite zašto biste onda želeli da objavite gomilu spin-off naslova za mobilne telefone, prenosne konzole, tostere ili šta god drugo, a tek 13 godina kasnije pravi nastavak – a baš to se desilo sa Kingdom Hearts serijalom.

Nama koji smo to sve pratili sa strane, konstantna odlaganja su bila čudna, ali ne možemo ni da zamislimo kako je to bilo ljubiteljima serijala. Ipak, to je samo još jedna od čudnih stvari u vezi sa najnovijim ostvarenjem, ali naš krajnji utisak je veoma pozitivan.

Kingdom Hearts 3 Screenshots Review Opis
Na modelima junaka se najbolje vidi ,,bump” grafike u odnosu na prethodnu igru

Ukoliko do sad niste imali prilike da odigrate neku Kingdom Hearts igru, jedan pogled na slike iz igre će vam otkriti da ovo ostvarenje kombinuje JRPG heroje i junake iz Disney animiranih filmova. Pre nego što odlučite da kažete kako je ovaj naslov zbog toga možda namenjen najmlađim igračima, moraćemo da vas zaustavimo i kažemo da prvi utisak može da zavara. Kingdom Hearts je oduvek imao komplikovanu priču, koja će verovatno najvećem broju igrača ostati nejasna.

Siže radnje možda jeste jednostavan, međutim Square Enix tu brzo ubacuje nove elemente koji daju mračniji ton igre, ali i neke ozbiljnije moralne probleme. Čak i izrazi koje se koriste tokom igre nisu oni koje najmlađi igrači možda mogu da razumeju!

Dodatni problem je to što KH3 pokušava da kombinuje svih 12 igara objavljenih tokom prethodnih 17 godina zbog čega verujemo da čak i najveći ljubitelji franšize neće uspeti sve da pohvataju u ,,prvom cugu”. Kingdom Hearts 3 počinje jednostavno, tako što glavni junak igre Sora traži način da povrati svoje moći, ali uz sve naivne momente na tom putu brzo će uslediti hladan tuš.

Kingdom Hearts 3 Screenshots Review Opis
Akcija nije tako zahtevna kao ranije

Situaciju ne popravlja ni činjenica da je u igru ubačeno nekoliko filmova koji bi trebalo da objasne celu priču, ali u stvarnosti pokrivaju tek deo svih dešavanja, pa je možda bolje rešenje za igrače da odgovore potraže na internetu.

KH3 je po usmerenju najbliži akcionim RPG ostvarenjima, a izvođenje je takođe dublje nego što se možda čini na prvi pogled. Već od samog starta naslov bombarduje igrače sa novim potezima i sistemima, a sve to je propraćeno preobimnim uputstvima. Snalaženje će u početku sigurno bi veliki izazov, ali ovaj naslov nije težak. Osim osnovnih poteza, Sora će imati specijale, koji će kulminirati kada simboli iznad neprijatelja počnu da svetle zeleno. Tada će igrači moći da izvedu specijalne poteze koji su predstavljeni u maniru prepoznatljivih ,,Disneyland” atrakcija.

Sve to je urađeno kako bi akcija na ekranu delovala što luđe i atraktivnije, a razvojni tim se pobrinuo i da na same nivoe pored okršaja ubace raznolike mini-igre. Ipak, Kingdom Hearts 3 nije imun na monotone delove koji su najizraženiji tokom često predugih boss okršaja.

Kingdom Hearts 3 Screenshots Review Opis

Sora će, uz Šilju i Paju Patka, prošetati kroz desetinu Disney i Pixar filmova, što dodatno doprinosi tome da igra ne bude dosadna. Na spisku ostvarenja se nalaze najnoviji filmovi, ali i neki stariji, pa se nameće zaključak da je Square Enix vodio računa da zadovolji želje svih igrača.

Cela igra je stvorena sa velikom pažnjom, ali i tu može da se primeti da su neki svetovi zanimljiviji od drugih, ne samo po sadržaju, već i na vizuelnom planu.

Kingdom Hearts 3 Screenshots Review Opis

Ipak, prezentacija igre je na vrhunskom nivou (pogotovo u odnosu na prethodne igre kada se primećuje veliki pomak na tehničkom polju), a pojedine scene su uspele da nas oduševe koliko su grafički bliske onim iz animiranih filmova. Zvučna podloga je takođe odlična baš kao i glasovna gluma, koju čine glasovi glumaca koji su tumačili likove za odgovarajuće likove u filmove, ali i fenomenalne imitatore koji su ,,pokrili” one likove koje autori igre nisu mogli da angažuju.

Sve u vezi sa Kingdom Hearts 3 je čudno, osim našeg utiska da se radi o odličnoj igri i onoj koja će sigurno oduševiti sve ljubitelje serijala. Ukoliko se tek sad susrećete sa franšizom, topla preporuka je da makar odigrate Remix izdanja pre trojke, kako bi koliko-toliko ispratili šta se dešava u najnovijoj igri. Samo tada ćete moći da potpuno uživate u fantastičnoj završnici ,,Dark Seeker” sage.

Igru nam je poslao Square Enix, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Kingdom Hearts III

Zamislite da napravite igru i ona prođe fenomenalno kod igrača. Onda zamislite da napravite nastavak i objavite ga dve godine kasnije, a da i on prođe fantastično. Sad nam objasnite zašto biste onda želeli da objavite gomilu spin-off naslova za mobil
8.7
Ne propuštati!
Izvođenje
8.7
10
Vizuelne karakteristike
8.5
10
Zvuk
9.4
10
9.6
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!