Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Blizzard nagoveštava da sprema i pravi Diablo nastavak

Da li Blizzard pokušava da uteši Diablo igrače koje je razočarao Immortal?

Nakon katastrofalne reakcije igrača na nedavno predstavljeni Diablo: Immortal, Blizzard se oglasio pokušavajući da smiri situaciju.

Ovog vikenda održan je BlizzCon koji kompanija Blizzard tradicionalno koristi za najave svojih novih projekata, a jedan od njih je bio i novi Diablo – ali za mobilne telefone.

Ljubitelji serijala počeli su burno da reaguju već nakon prvih deset sekundi trejlera, a gnev su nastavili da ispoljavaju i do danas (YouTube video sada ima preko 163.000 dislajkova, naspram 10.000 lajkova), napadajući razvojni tim zbog odluke da se posvete izradi igre za mobilne telefone. Oni navode da je Immortal u stvari reskin jedne druge mobilne igre, kao i da autori žele brzu zaradu koristeći liniju najmanjeg otpora.

Ipak, u izjavi za portal Polygon, predstavnici kompanije Allen Adham i Dan Elggren nekoliko puta su naglasili kako Blizz i dalje radi na nekoliko Diablo projekata. Jedna od izjava je bila i:

Mi i dalje imamo nekoliko Diablo timova koji rade na par nenajavljenih Diablo projekata. Diablo je veoma bitna franšiza za nas, i uvek će biti. Mi je volimo. Nadamo se da će naši fanovi razumeti šta ovde želimo da im kažemo.

Iz dosadašnjeg iskustva ovo može samo da znači da je Diablo 4 (tj. punokrvni naslov, kako god da se on bude zvao) zaista u pripremi. Takođe ovo će sigurno biti i nešto najbliže potvrdi da se na novoj igri radi, bez prave zvanične najave. Ukoliko situacija postane dramatična možda se to i desi, ali autori smatraju da će uspeti da ubede PC i konzolne igrače da isprobaju mobilnu verziju. Oni su pak priznali da su mogli da predvide negativnu reakciju publike.

Ali zašto je onda najavljen Diablo Immortal? Autori tvrde da na mobilnim telefonima imaju igrače do kojih sada nisu doprli. Po njihovim rečima mlađi igrači, i to nezanemarljiv broj njih, igraju se isključivo na svojim mobilnim uređajima. Stariji gejmeri očekuju da će igra zbog toga biti pojednostavljena, ali Blizz je ubeđen da će oni promeniti mišljenje čim isprobaju novi naslov.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!