Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

FIFA Mobile 2018 Beta prvi utisci

Ukoliko nas pratite redovno, verovatno ste primetili da volimo da igramo FIFA Ultimate Team. Ono što veruje da većina igrača ne voli je užasno mala verovatnoća da iz nekog pack-a izvučete omiljenog fudbalera, zbog čega sam pre dve godine prešao na FIFA Mobile.

Mobilna verzija osim što je pristupačnija, jer je besplatna i možete je igrati i van kuće, od svoje druge sezone koja je počela prošle godine, promenila je i mehaniku igre, tako da u vaš tim relativno lako možete da dodate najbolje igrače, pa čak i najveće legende fudbala. Nakon toga preostaje dug proces apgrejdovanja i renkovanja igrača, gde postaje i očigledno da je FIFA Mobile pay-to-win, ali smatram da i igrači koji ne žele da daju pravi novac na igru mogu lepo da se zabave uz ovaj naslov.

Verujem da ste do sad verovatno isprobali FIFA Mobile, pa ću sad odmah da se prebacim na novu sezonu igre koja će krenuti početkom novembra. Naime, EA Sports je objavio beta verziju igre, koju sam testirao prethodnih dana, a moji utisci su pomešani.

Kao što vidite sad, FIFA Mobile 2018 došao je sa velikim grafičkim apdejtom, koji je najočigledniji tokom utakmica, međutim igra je po svemu sudeći ostala identična.

Autori ovog puta nisu želeli da unose radikalne izmene u igru, kao što je to bio slučaj do sad, pa su meniji skoro pa identični kao i u prethodnoj verziji. U glavnom meniju možete odmah da prepoznate kampanju, Ligu, VS Attack i još neke druge stvari koje će izgleda doći sa minimalnim izmenama. Pa eto na primer ekran sa izborom prve jedanaestorke je ostao isti!

Ono što pak pažljivijem posmatranjem može da se vidi je to da će u igri očigledno biti nekva Chemistry mehanika, jer igrači zadržavaju boost ako igraju na sličnim pozicijama

Sa druge strane, razvojni tim je najviše radio na grafičkom endžinu zbog čega utakmice deluju bolje nego ranije, ali je to kao rezultat imalo, makar tokom bete, da pojedini mobilni uređaji više ne mogu da pokrenu sve modove igre! Iskreno se nadam da je to bio jedan od bagova koji mogu da se očekuju od beta verzije naslova.

Ove najviše mislim na novi režim 11 na 11 koji konačno omoguva da gejmeri odigraju cele utakmice jedni protiv drugih, a ne samo VS mod. Očigledno je da je ovo bio glavni fokus autora ove godine, pa je njihov napor najviše otišao na doradu animacija igrača na terenu, fiziku, a promenjena je i mehanika pri šutevima iz slobodnih udaraca.

Ali to je to, sve ostalo deluje kao i ranije što je pomalo razočaravajuće, a definitivno nije dovoljan razlog za brisanje tima koji smo mukotrpno zaradili tokom prethodnih godinu dana. Baš zbog toga, kao i podatka da se ni snimljena pozicija iz bete ne prenosi u finalno izdanje igre odlučio sam da brzo stavim tačku i batalim betu.

Ono što u beti nismo videli je kako će razvojni studio iskoristi UEFA licencu, pa ostaje nada da je EA Sports sakrio još nekog keca u rukavu kojeg će izvući kada igra bude zvanično stigla na Play i iOS Store 7. novembra.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!