Otkriveno koliko će Red Dead Redemption 2 stvarno tražiti slobodnog prostora

Slider Sony Vesti Xbox

Red Dead Redemption 2 želi da se lepo raskomoti na vašoj konzoli

Nedavno smo imali prilike da čujemo da će fizičko izdanje Red Dead Redemption 2 tražiti 105GB slobodnog prostora, a igrači su se nadali da će digitalna verzija biti skromnija – ipak to nije baš slučaj.

Kada je objavljena slika fizičkog izdanja igre gde je navedeno da će ona tražiti više od 100GB na konzoli, optimisti su tvrdili kako će digitalna verzija biti možda čak i duplo manja. Tvrdnja je opravdana time što fizičko izdanje tokom instalacije ubacuje neke dodatne fajlove na hard disk konzole, koji se posle procesa briše, pa naslov na kraju zauzima manje mesta.

Ipak, kako je nedavno objavljeno na Xbox i PlayStation Store, RDR2 će tražiti 88,56 GB na Xbox One konzoli, kao i 89,2 GB na PlayStation 4 sistemima. To jeste manje nego što je navedeno na fizičkom izdanju igre, ali ne toliko da bi nas utešilo.

Možda ovakav apetit igara sada više nije nikakva vest jer nam u poslednje vreme stiže sve više i više naslova koji traže blizu 100GB slobodnog prostora.

Izgleda da sada konačno nema smisla kupovati konzolu koja u sebi ima manje od 1TB.

Red Dead Redemption 2 izlazi 26. oktobra za PS4 i Xbox One. PC verzija se i dalje ne spominje.

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password