Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

NHL 19

Priznajte i sami, kada neko pomene EA Sports NHL 19 će najverovatnije biti poslednja igra koja će vam pasti na pamet ove godine. Mada u našoj zemlji verovatno ne postoji više od desetak igrača koji su spremni da svake godine odvoje novac za novo izdanje popularne hokejaške simulacije, situacija nije bolja ni napolju. Bez obzira na to, razvojni tim vredno radi svake godine kako bi unapredio igru i učinio je pristupačnijom za više igarača, a najnovije izdanje je uz to sigurno i jedno od najboljih sportskih simulacija ove godine.

NHL 19 je spreman da dokaže da je bolji od prošlogodišnje verzije već na samom početku, kada igrač zakorači u glavni meni igre, jer on nudi čak 14 različitih modova. Njih ima toliko da su autori ove godine uveli shortcut sistem koji omogućuje da na polazni ekran postavite najomiljenije i tako sebi olakšate posao.

NHL 19

Ovaj podatak bi takođe trebao najbolje da dočara da će u NHL 19 svako moći da pronađe nešto za sebe, jer je igra prilagođena tako da može da bude zabavna i potpunim početnicima, kao i najvećim ljubiteljima sporta.

Ukoliko se do sad niste često sretali sa EA Sports hokejaškim simulacijama tu je detaljan trening režim koji će pokušati da objasni sve od najosnovnijih udaraca do komplikovanih trikova. Nakon toga na raspolaganju su arkadni ili tradicionalniji modovi poput Be a Pro karijere, Franchise ili Play-Offa.

NHL 19

Za razliku od FIFA i Madden NFL simulacija, NHL 19 nema story mod, ali zato ima jako zanimljiv NHL Threes koji je uveden prošle godine. Ovde možete da vodite tim od tri igrača i okušate se protiv pravih NHL timova, a sa svakom pobedom dobijaćete poboljšanja za vaš tim. Ljubitelji Ultimate Team režima na raspolaganju će imati hokejašku verziju, mada se nama nije dopalo to što je ovaj mod ostao gotovo identičan kao i prošle godine. U stvari, to je zaključak koji možemo reći i za ostatak igre, jer su autori odabrali da ispravljaju sitnice, umesto nekih radikalnijih izmena. Igrači koji su igrali ranija izdanja verovatno neće biti najsrećniji, dok su novajlije definitivno dobile najbolju verziju hokeja do sad.

Kako bi utešio ljubitelje serijala, EA Sports je ubacio novi onlajn režim 1v1v1 nazvan ,,Ones”. Ovde svaki igrač kontroliše jednog od tri hokejaša na polovini terena koji pokušavaju da se izbore za pak i daju gol. Sastavni deo moda je sistem rangiranja pa će glavni motiv biti napredak ka vrhu, ali bi oflajn režim za igru tri igrača ispred jednog televizora verovatno bio zanimljiviji. Nažalost on je ovog puta izostao.

NHL 19

Baš kao što se i očekuje od EA, u prezentaciju NHL 19 uloženo je dosta truda. Mehanika igre je doživela sitnije izmene gde se najviše oseća unapređenje mehanike klizanja, a tu je i verodostojno prenesen zvuk sa utakmica, kao i solidno iskorišćen grafički endžin. Ovde bi moglo da se zameri jedino to što su autori više vremena proveli pri dizajniranju hokejaških terena nego na modelovanju hokejaša zbog čega pojedini od njih deluju čudno. Komentatorski tim takođe ima malo novih rečenica, pa se prečesto ponavljaju, ali je zato muzička podloga sastavljena od velikog broja aktuelnih alternativnih izvođača.

Ako ste ispratili sve do sad zaključak se sam nameće: NHL 19 je mali apdejt serijala koji će naterati ljubitelje franšize da razmisle o tome da li bi trebalo da pređu na novu igru. Možda je najveći argument to što ovaj naslov predstavlja najbolju hokejašku simulaciju do sad, a sigurno i idealnu polaznu tačku za nove igrače. Ipak, spremni smo da tvrdimo da će NHL 19 ostati jedna od najboljih igara koju većina igrača kod nas neće odigrati.

Igru nam je poslao EA Sports, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

NHL 19

Priznajte i sami, kada neko pomene EA Sports NHL 19 će najverovatnije biti poslednja igra koja će vam pasti na pamet ove godine. Mada u našoj zemlji verovatno ne postoji više od desetak igrača koji su spremni da svake godine odvoje novac za novo izda
8.9
Ne propuštati!
Izvođenje
8.9
10
Vizuelne karakteristike
8.9
10
Zvuk
9.4
10
9.0
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!