Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Life is Strange 2 – Episode 1: Road recenzija

Novi početak kakav Life is Strange zaslužuje!

Čim kročite u glavni meni nastavka i čujete setnu muziku shvatićete da je ovo Life is Strange igra. I pored toga što ovog puta nećemo videti ni Max ni Chloei (na veliko zadovoljstvo naše funky sestre) razvojni tim Dontnod se potrudio da zadrži atmosferu po kojoj je prepoznatljiv ovaj serijal.

I neće biti potrebno puno igre u Life is Strange 2 da bi ste shvatili šta mislimo pod ovim rečima. U glavnoj ulozi su ovog puta dva brata, šesnaestogodišnji Sean i devetogodišnji Daniel Diez koji silom prilike moraju da napaste Sijetl i krenu na put duž zapadne obale Sjedinjenih Američkih Država.

Life is Strange 2 Episode 1 Road

Radnja igre nas je najviše podsetila na ,,road movie” filmove, gde će svi doživljaji i nevolje na koje glavni junaci nailaze jačati njihove međusobne odnose. Problemi na koje će dečaci nailaziti su često veoma ozbiljni: već u prvoj epizodi autori su dotakli temu rasizma, jer su Sean i Daniel hispano porekla, pa je kroz priču provučena i aktuelna politička situacija u SAD.

Dontnod je takođe ubacio u igru i element novca, tj. bolje je reći nedostatak istog, pa će igrač morati da vodi računa na šta troši pare. Na nekoliko mesta u igri igračima je dat nimalo lak izbor kako da uvećaju ili potroše pare. U par situacija dešavalo se i da su neke prekopotrebne stvari preskupe, pa je ostavljena opcija i krađe.

Tokom prve epizode, a verujemo da će tako biti i u ostatku igre, igrači će kontrolisati starijeg brata, koji se nametnuo kao staratelj malenom Danielu. Njegove odluke tokom igre će ostavljati tragove na dečaku, pa će biti zanimljivo videti kako će one uticati na njegovo ponašanje tokom kasnijih momenata igre.

Već u prvoj epizodi smo mogli da vidimo neke blage efekte, a da li će oni biti i značajniji ostaje tek da se vidi. Doduše, ako je suditi po prethodnim Life is Strange izdanjima, ne treba se nadati radikalnom grananju priče, poput onog što smo videli u recimo Detroit: Become Human.

Life is Strange 2 Episode 1 Road

Najveći korak Life is Strange 2 napravio je na vizuelnom planu, jer je razvojni tim ovog puta koristio Unreal Engine 4 pa modeli likova, okruženja i specijalni efekti deluju lepše nego ranije. Ipak, opet najviše oduševljava pedantnost studija Dontnod pri dizajniranju svake scene, gde deluje kao da na sceni ništa nije slučajno našlo svoje mesto.

Kada se sve navedeno zaokruži u jednu celinu moramo da kažemo da smo zadovoljni. Epizoda Road je odličan početak za Life is Strange 2 i mada predstavlja tek uvod u ono što nam sledi, već sad nam je jasno da ćemo sa nestrpljenjem čekati svaku narednu epizodu.

Igru nam je poslao Square Enix, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!