Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

FIFA 19 PlayStation 4 verzija na testu

FIFA 19 za PlayStation 4 najbolji izbor za ljubitelje fudbala

Naš opis PC verzije najnovijeg EA Sports fudbala mogli ste da pročitate ovde, a kako izgleda FIFA 19 PlayStation 4 izdanje i dali se ono razlikuje?

Ne tako davno FIFA fudbalska simulacija se poprilično razlikovala u odnosu na to na kojem igračkom sistemu se „vrtela”. Nedostatak opcija ili pak lošiji grafički endžin, stavljali su konzolnu verziju igre u prvi plan dok je PC bio tek utešna nagrada. Ipak, situacija se promenila i u poslednje vreme dobijamo fudbalsku simulaciju koja deluje identično bez obzira na to koju platformu igrač odluči da odabere… Pa, dobro, skoro da ne postoji razlika.

PC izdanje donosi nešto bolji grafički prikaz (o čemu ste mogli da pročitate u našem FIFA 19 opisu), ali to verovatno neće biti dovoljan razlog da se pređe na Origin izdanje. Mada ono jeste bolja alternativa, verzija za konzole poseduje daleko veći broj igrača što će najočiglednije biti u multiplejer režimima. Pa tako, najpopularniji mod, FIFA Ultimate Team na PlayStation 4 ima aktivniji market, kao i brži matchmaking zbog većeg broja igrača. Zanimljivo je to da mnogi igrači navode i da je PS4 verzija na ovom polju bolja čak i od Xbox One izdanja.

FIFA 19

Neki igrači bi rekli i da je prednost sonijevog igračkog sistema DualShock kontroler, kao i igra ispred TV ekrana, ali i jedna i druga stvar relativno lako mogu da se nameste (uz malo petljanja sa drajverima) na Windows operativnom sistemu. Baš ovde PC deluje kao najbolji izbor jer omogućuje igračima upotrebu kontrolera sa bilo koje konzole.

Na tehničkom planu nismo primetili veće probleme i igra je tokom našeg testa delovala ispeglano na svim sistemima, tako da ovde nećemo da se dalje zadržavamo.

Igrači na kraju izbor platforme mogu da svedu na nekoliko faktora odlučivanja. Cena može biti jedan od njih, pod uslovom da uspete da nađete igru za određenu platformu za mnogo niži iznos. Ipak, najviše razloga će dati ono izdanje koje je odabralo najviše vaših prijatelja. Ukoliko ne poznajte puno ljudi koji igraju FIFA serijal, onda je verzija za PS4 najbolja odluka jer su tu najveće šanse da odmerite snage sa novim protivnicima.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!