Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Airport CEO – Prvi pogled na ambicioznu upravljačku simulaciju

Napravite aerodrom po vašoj meri u Airport CEO

Airport CEO je upravljačka simulacija na kojoj radi mladi razvojni tim Apoasis Studios u kojoj igrači imaju zadatak da razviju i unapređuju svoj aerodrom.

Mada na prvi pogled svakako ne deluje tako, radi se o ,,ozbiljnijoj” simulaciji koja po kompleksnosti više nalikuje na Football Manager nego na recimo The Sims serijal. Naime igra zahteva dosta pažljivog planiranja, gde odabir tipa piste ili putanje za prenos prtljaga mogu da ostave dalekosežne posledice na uspeh i tempo razvoja aerodroma.

To sa druge strane znači da će igračima biti potrebno više vremena za uhodavanje, što je za sad po nama jedna od najvećih najveća mana ovog ostvarenja.

Airport CEO - Prvi pogled na ambicioznu upravljačku simulaciju

Igra počinje polako, predstavljajući na startu jednostavne odluke igraču. U tim momentima, u planiranju, igra je najbolja jer kada se aerodrom malo razvije stvari često znaju da postanu previše kompleksne i haotične. Tada će igrač morati da se bori sa zahtevima putnika, zaposlenih, sa održavanjem dobrih odnosa sa avio kompanijama, pa čak i popravkama i remontom objekata na mapi.

Vizuelno igra podseća na Prison Architect, pa čak i na svog najvećeg rivala SimAirport. Radi se o pojednostavljenom 2D prikazu, koji nekako deluje potpuno odgovarajuće za ovaj tip naslova. Pogled iz ptičije perspektive daće igračima najbolji uvid u raspored pista, objekata, kao i putanja kretanja. Mi se ne bismo preterano žalili da je prikaz malo detaljniji i da je korisnički interfejs malo jasniji, pa se nadamo da je dorada ovih elemenata u nekom budućem planu razvojnog tima.

Airport CEO - Prvi pogled na ambicioznu upravljačku simulaciju

Kada smo kod toga, pomenućemo da se igra trenutno nalazi u ranoj fazi razvoja (autori su izuzetno aktivni i često pišu apdejte) i problema ima i to na svakom koraku (rešavanje nekih će zahtevati restart). Ipak, Airport CEO u trenutnom stadijumu poseduje neverovatnu količinu opcija i mogućnosti, ali je očigledno da i ovde ima još dosta posla.

Ono što pomalo brine je to što je ovaj naslov ušao u Steam Early Access pre oko godinu dana, a datum premijere još se ne može ni naslutiti.

Ovaj naslov već sad nam deluje kao najbolji svoje vrste, a rado bismo ga preporučili ukoliko ste ljubitelj teme ili žanra. Ipak, očigledno je da autori imaju još dosta da rade na njemu, iako već i u ovom obliku on pokazuje neverovatan potencijal.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!