Ni Sony nije odoleo: Najavljen PlayStation Classic!

Gedžeti Slider Vesti

Mini konzola košta 100 dolara i dolazi u paketu sa 20 igara.

Ogroman uspeh NES i SNES Classic Edition prosto je primorao Sony da prekopira ovaj recept, pa nas već ove jeseni očekuje PlayStation Classic, minijaturna verzija prve konzole ovog giganta.

Cena od 100 dolara možda ne deluje toliko privlačno, ali treba reći da je u nju uračunato 20 igara, među kojima su Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 i Wild Arms. Spisak još nije finaliziran, ali ovo što je najavljeno je već vrlo impresivno! Kao datum izlaska spominje se 3. decembar ove godine, što je tačno 24 godina od izlaska originalne konzole u Japanu.

Sony je namerno izostavio brojne informacije, ali znamo da konzola podržava HDMI i da koristi replike klasičnih kontrolera koji se kače preko USB portova. Naravno, sistem ne koristi prave CD-ove već virtuelne diskove, a ne zna se hoće li biti mogućnost da se dokupi još sadržaja. Pratićemo situaciju, a vi do tad pogledajte trejler!

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password