Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Divinity: Original Sin II – Definitive Edition

Prošle godine smo se uverili da je Divinity: Original Sin 2 fenomenalno RPG ostvarenje, ali je ono tada ostalo rezervisano samo za PC igrače. Posle čekanja od skoro godinu dana, na samom kraju avgusta konačno nam je stiglo i izdanje za PlayStation 4 i Xbox One pa smo morali da proverimo kako je igra prilagođena konzolama i da li ova verzija donosi nešto novo.

Verzija koja objavljena za kućne igračke sisteme nosi naziv Definitive Edition, ali se ne radi samo o marketinškom triku. Razlika koju ovo izdanje nudi u odnosu na običan Divinity: Original Sin 2 je ogromna. Prvo u oči upadaju izmene na vizuelnom planu, jer naslov sada može da se pokrene u 4K rezoluciji sa uključenim HDR-om, ali razvojni tim nije stao samo tu. Grafički endžin je doteran, modeli su detaljniji, ubačeni su novi specijalni efekti i igra radi bolje nego ranije. Promene nisu ostale rezervisane samo za konzole, jer su PC igrači takođe dobili apdejt igre i to besplatno, ukoliko su posedovali originalnu verziju.

Divinity Original Sin II Definitive Edition

Osim fejsliftinga, razvojni tim je u prethodnih godinu dana radio na brojnim izmenama igre na osnovu reakcija igrača. Dodati su novi elementi na postojećim nivoima poput novih neprijatelja, dijalozi su prošireni (autori tvrde da je naknadno snimljeno više od 250.000 reči teksta), journal je dobio ,,generalku”, a našminkana je i mehanika levelovanja. U igru je ubačena nova, lakša težina, nazvana ,,Story” koja je manje izazovna u odnosu na standardne i može da posluži da se isprati priča, kao što joj ime govori.

Ovo su samo neki od primera zaista brojnih izmena koje su pripremili auotori, zbog čega Definitive Edition treba da probaju (tj. opet instaliraju) čak i oni igrači koji su mislili da su videli sve što DOS2 nudi.

Divinity Original Sin II Definitive Edition

A ako do sad niste imali prilike da isprobate ovaj naslov, Divinity: Original Sin 2 nudi zaista mnogo. U pitanju je klasični RPG rađen po uzoru na legende kao što su Baldur’s Gate ili, u poslednje vreme Pillars of Eternity.

Baš kao i u tim naslovima i ovde su borbe potezne (što malo čudno deluje kada se igra na kontroleru), a najveći deo igre čine istraživanje i dijalozi. DOS2 je izuzetno dubok, često i prekompleksan, pa nam se čini da će uspeti da odbije deo igrača zbog toga. Oni drugi, koji vole da igraju FRP sigurno će biti oduševljeni.

U ovom naslovu je igračima data potpuna sloboda za kreiranje svog unikatnog lika, jer je na raspolaganju izbor između različitih osobina i specijala koje će taj heroj posedovati. Ovako odrešene ruke igrači će imati i tokom singlplejer priče, gde će odluke značajno uticati na dalji tok radnje zbog čega ovaj naslov ima ogroman replay value.

Divinity Original Sin II Definitive Edition

Povrh svega toga, omogućena je i kooperativna igra za do četiri igrača, a oni neće biti vezani nevidljivom vrpcom jedni za druge, već će u pojedinim segmentima priče igrači moći ili čak i morati da odu na različite strane kako bi ispunili quest. Samo zbog kooperativnog režima igre u stanju smo da mnogo lakše preporučimo DSOG2DE u odnosu na ostvarenja koja su nam stigla tokom poslednjih nekoliko godina.

Zbog toga svega moramo da damo visoku ocenu ovom izdanju. Definitive verzija igre ne samo što je stigla na konzole zamotana u najfinije pakovanje već je ona i najsveobuhvativnija verzija jedne od najboljih igara prošle godine.

Ekspanziju nam je poslao Bandai Namco Games, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.  

Ukratko

Divinity: Original Sin II – Definitive Edition

Prošle godine smo se uverili da je Divinity: Original Sin 2 fenomenalno RPG ostvarenje, ali je ono tada ostalo rezervisano samo za PC igrače. Posle čekanja od skoro godinu dana, na samom kraju avgusta konačno nam je stiglo i izdanje za PlayStation 4
9.3
Ne propuštati!
Izvođenje
9.3
10
Vizuelne karakteristike
9.2
10
Zvuk
9.5
10
9.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!