Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Destiny 2: Forsaken

Nakon početnog oduševljenja koje je kod nas Destiny 2 izazvao, igra je krenula tako vrtoglavo da juri u propast da bi do sada verovatno ušla u udžbenike lošeg game developmenta, da tako nešto zaista postoji. Igra je nakon premijere naglo izgubila veliki broj igrača, nakon čega su usledile dve zbrzane ekspanzije koje su dodatno iziritirale igrače. Zato su autori od prve najave tvrdili da je Destiny 2: Forsaken novi početak za igru i povratak na pravi put, ali da li je to zaista tako?

Već prvi momenti kod nas su počeli da ulivaju poverenje. Za početak, priča je zanimljivija nego ranije, jer u fokus stavlja jednog od najinteresantnijih likova u igri – Cayde-6. Od prvog trejlera bilo je otkriveno da je Destiny 2: Forsaken mesto gde će on biti ubijen, a ova epizoda otkriće kako je on upao u tako beznadežnu situaciju. Za razliku od onog što smo videli u serijalu, motiv je ovog puta osveta, što nas je dodatno zaintrigiralo da igramo dalje. Priča je mračnija nego ranije, a nama je još teže palo to što glumac koji je do sada pozajmljivao glas Cayde-6, Nejtan Filion (Nathan Fillion), nije bio u mogućnosti da odigra svoju ulogu opet. Njega je zamenio Nolan Nort (Nolan North) koji je solidan izbor obzirom da je već osvojio srca igrača glumeći u Arkham i Uncharted igrama.

Destiny 2 Forsaken

Ekspanzija donosi niz većih i manjih promena i za sad stvarno deluje kao da su se autori zaista potrudili da isprave stvari. U igru su ubačena dva nova sveta Tangled Shore i The Dream City koji su još jednom fantastično dizajnirani. Rat između Fallen-a i Scorn-a ostavio je duboke rane na ovim mapama, a igrači će često morati da se umešaju u krvavi konflikt. Ako je ikad postojalo nešto što je Bungie radio besprekorno, to je onda dizajn nivoa, pa i ovog puta moramo da pohvalimo razvojni tim.

Ono što Destiny 2: Forsaken takođe donosi su novi XP i Power leveli, novi hub spreman za endgame, nove specijalne moći, kao i zanimljivi Gambit režim igre koji kombinuje PvE i PvP. Uz ekspanziju smo dobili nove Strike misije, a desetak dana kasnije stigao je i Raid. Iako je igračima pruženo dosta vremena da se pripreme za ovaj deo igre, level koji je on zahtevao je bio toliko visok da smo morali da grindujemo dok nismo uspeli da se približimo preporuci. Međutim onda kada smo se upustili u Raid shvatili smo da je to najbolje što Destiny 2 nudi, naročito kada igrate sa ljudima koje poznajete!

Od svega navedenog, Gambit moramo da izdvojimo kao prijatno iznenađenje. Ovde su igrači podeljeni u dva tima i imaju cilj da na posebnim mapama što brže potamane mobove kako bi skupili tokene. Tim koji uspe da prikupi više pobeđuje, a interesantno je to da u određenim momentima jedan igrač može da upadne na protivničku mapu i napadne supranički tim.

Destiny 2 Forsaken

Teško nam je da nabrojimo sve što Forsaken sa sobom donosi, što je već očigledno dobar znak. Možda čak i dovoljno dobar da se usudimo da kažemo da ovako stvarno treba da izgleda jedna ekspanzija za igru. Sada nam je takođe i jasno da je Bungie krenuo da pravi prve dve ekspanzije verovatno pre premijere igre, pa je čak i nakon debakla zvanog Curse of Osiris bilo prekasno da se isprave ,,krive Drine” u Warmind. Zato je Destiny 2: Forsaken pripreman sa više pažnje i to se da osetiti na svakom koraku.

Ipak, za sad nam deluje da to možda neće biti dovoljno za igru ,,na duže staze” što dodatno potkrepljuje činjenica da su autori limitirali kojom brzinom možete da ispunite neke misije. Na primer, igrači mogu da otključaju tek po jedan super svake nedelje, što znači da će samo za ovo biti potrebne tri nedelje.

Ali da se vratimo na početak teksta – Destiny 2 je izgubio igrače zbog nedostatka sadržaja, a tome nisu pomogle ni dve ekspanzije koje nikako nisu mogle da opravdaju svoju cenu. Destiny 2: Forsaken deluje daleko bolje jer donosi dosta novih stvari u igru, koje će uspeti da zadrži igrače koji su željni da istraže sve što ova ekspanzija nudi.

Ekspanziju nam je poslao Activision, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.  

Ukratko

Destiny 2: Forsaken

Nakon početnog oduševljenja koje je kod nas Destiny 2 izazvao, igra je krenula tako vrtoglavo da juri u propast da bi do sada verovatno ušla u udžbenike lošeg game developmenta, da tako nešto zaista postoji. Igra je nakon premijere naglo izgubila vel
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.2
10
Vizuelne karakteristike
8.0
10
Zvuk
9.2
10
8.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!