Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Dota 2 kartična igra Artifact izlazi 28. novembra

…Ali Artifact neće biti free to play kao Dota 2

Kompanija Valve najavila je da će kartičnu igru Artifact, rađenu po Dota 2, objaviti 28. novembra u verziji za PC putem Steam platforme.

Igra se takođe priprema i za Android i iOS uređaje, ali će mobilno izdanje doći malo kasnije – tokom 2019. godine. Valve će prodavati Artifact po ceni od 20 evra (ili dolara u amerikama), a zvaničnu Steam stranicu možete da pogledate ovde.

Artifact je kartična igra koja objedinjuje dosta elemenata Valve-ovog popularnog MOBA ostvarenja Dota 2. Pa tako, umesto jedne table (Hearthstone) ili dve (The Elder Scrolls: Legends), ovo ostvarenje će imati tri table, tj. tri lejna na čijem krajevima se nalazi po jedna kula. Igrači će imati cilj da unište dve od tri kule kako bi pobedili u meču. Za dizajn igre zaslužan je Ričard Garfild (Richard Garfield) kreator Magic: The Gathering.

Naravno, kao i druga TCG ostvarenja i Artifact će se duboko oslanjati na sistem skupljanja kartica, a u početku će ih biti više od 280. Zanimljivo je to što će one moći da se razmenjuju putem Steam marketa.

Igračka javnost za sad nije oduševljena onim što je Valve prikazao, ali će deo igrača dobiti priliku da isproba Artifact od 31. avgusta do 3. septembra tokom PAX West šoua koji se održava u Sijetlu.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!