Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Football Clash Arena 2018 – inovativna fudbalska igra domaćih autora

Football Clash Arena 2018 je još jedno zanimljivo ostvarenje koje stiže iz Srbije

Razvojni tim PWNRS iz Beograda objavio je, inovativnu fudbalsku igru za mobilne uređaje po imenu Football Clash Arena 2018.

FCA 2018, kako je razvojni tim još naziva, je mešavina potezne strategije, fudbala i ,,Clash” podžanra mobilnih igara. Svaki igrač ima određen broj poteza koje koristi za napad i odbranu, a pažljivim izborom može se postepeno napredovati ka golu i pobedi.

Upitali smo suosnivača razvojnog tima PWNRS Ivana Aksentijevića šta to ovaj naslov izdvaja od ostalih, a on je rekao: ,,Mislimo da smo napravili drugačiju vrstu zabave, mehanika igre i njeno pakovanje su prilično jedinstveni. Osnovna ideja i koncept su preživeli 10 godina (od lansiranja Java webstart verzije na B92), a sada su osveženi sa detaljima koje očekuje današnji igrač”.

Igra je okrenuta PvP mečevima (koji traju nekoliko minuta) i poseduje detaljan ladder sistem, pa pobedama igrač može da napreduje u veće arene, kao i da otključa nove fudbalere koji će imati jedinstvene sposobnosti na terenu.

,,Planovi su ambiciozni. Trenutna verzija je public beta, dakle nije gotova ni u svom osnovnom obliku, tek nam npr. predstoji da omogućimo kupovinu u igri. Ali mislim da će najosetnije skorije izmene biti u dinamici metaigre (sezone, lige..), novim igračima i mini izazovima kroz koje planiramo da uvodimo nove elemente igre”, otkrio nam je Ivan.

Igru možete preuzeti potpuno besplatno i to u verziji za Android ovde, a ovde za iOS.

PWNRS je osmočlani beogradski studio, a naš sagovornik smatra da je to ,,moćan tim” jer je kombinacija veterana IT biznisa i dizajna, i mladih talenata: ,,Veterani sarađuju zajedno petnaestak godina i kroz svašta su prošli, a omladicni su osvajači najviših nagrada na programerskim takmičenjima”.

Mi smo već instalirali igru i uskoro ćemo vam predstaviti naše utiske, a studiju PWNRS želimo puno sreće sa Football Clash Arena 2018.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!