Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Danger Zone 2

Pre nego što je Burnout postao Need for Speed sa igrom Burnout Paradise, ovaj serijal je bio jedan od najomiljenijih u našoj redakciji. Obzirom da je čak i od Paradise-a, neračunajući tu Remaster izdanje, prošlo više od deset godina, obradovali smo se kada smo videli Danger Zone, igru koja je delo nekoliko bivših radnika iz Criteriona urađena u maniru Crash moda, po kojem se Burnout verovatno i najviše proslavio. Nedavno nam je stigao i nastavak koji je imao zadatak da nadmaši prethodnika, ali u tom poslu je samo delimično uspeo.

U Danger Zone 2 igrač ima zadatak da sa svojim vozilom uleti u prometnu raskrsnicu i napravi što veći kuršlus. U nešto više od dvadesetak misija, igrači će imati priliku da voze automobile, kamione, pa čak i formulu kako bi ostvarili što bolji rezultat. Svaka misija ima određenu cifru koja mora da se preskoči, ali se nama učinilo da je ona često preniska, te će veći izazov biti nadmetanje sa drugim igračima širom sveta.

Danger Zone 2 screenshot

Ukoliko ste igrali prethodnu igru, odmah na početku primetićete jednu od najvećih novina nastavka a to je promena okruženja. Umesto mračnih podzemnih garaža, tj. simuliranog okruženja kako je to predstavljeno u prvom Danger Zone-u, sada će destrukcija biti premeštena u donekle realističnije okruženje. Putevi su naravno dizajnirani tako da pruže igračima najviše uzbuđenja pa možete da očekujete velike skokove i isprepletane petlje. Većini ,,opasnih zona” prethodi uvodni segment tokom kojeg će igrači imati cilj da ispune neki od zadataka.

Ovakav dizajn nas je na trenutak podsetio na Burnout serijal, mada smo se brzo uverili da je Danger Zone samo jeftin pokušaj da se prikupe poeni kod igrača na staru slavu. Sa ovim želimo da skrenemo pažnju na prenaglašeno neralno ponašanje vozila, koje često uspeva da zbuni tokom igre.

Očekivali smo da će Danger Zone imati preteran fizički model koji će omogućiti da automobili polete kao da su od papira, ali nismo očekivali da će običan automobil uspeti da tako odbaci i znatno teža vozila kao što su kombiji. Sa druge strane ako udarac bude otpozadi, to je game over. U stvari, ovo iz perspektive dizajna igara donekle ima i smisla, ali loša detekcija udara je ona koja uspeva da upropasti sve. Naime, formula može ,,bez penala” da udari autobus sa strane, ali pod malo drugačijim uglom takav pokušaj će dovesti do fatalnog udesa. Jednostavno igara nejasno objašnjava šta je dozvoljeno, a šta ne.

Danger Zone 2 screenshot

I sam model vožnje je uspeo da nas razočara. Automobili tokom vožnje deluju kao da lebde iznad staze i čudno skreću što će zahtevati dosta vremena za navikavanje. I pre nego što kažete da bi to tako trebalo da izgleda u jednom ovakvom naslovu, iskoristili smo priliku da se podsetimo Burnout igara i koliko su ovi naslovi imali kvalitetniji model ponašanja vozila.

Pa čak i grafički Danger Zone ne deluje mnogo kvalitetnije od svojih uzora. Nešto detaljniji modeli vozila neće biti dovoljni da nadomeste bledunjavu prezentaciju staza koje deluju potpuno neubedljivo. Najveći problem će ipak biti to što je endžin problematičan i u nekim momentima ne uspeva na vreme da iscrta sva vozila ispred igračevog automobila što će biti dovoljno za nevolju.

Sve je to upakovano u siromašne menije, koji više deluju kao da su placeholderi za pravo rešenje korisničkog interfejsa nego kao konačno rešenje. Izostao je i multiplejer, kako lokalni tako i onlajn (ako ne računate tu top liste).

Danger Zone 2 screenshot

Samim tim Danger Zone ne deluje ni kao da je vredan oko 17 evra za koliko se prodaje u digitalnim prodavnicama.

Zvučna podloga je jedina o kojoj ne možemo da kažemo ništa previše kritično. Zvuk vozila i udesa je okej, muzike i nema, a jedino što nas je iznenadilo je to što se na listi pesama ne nalazi numera Kenija Loginsa (Kenny Loggins). Ali možda je to samo do nas.

Sve to nas upućuje na činjenicu da je Danger Zone skromna igra, koja nepretenciozno želi da nađe svoje mesto na vrelom asfaltu. Međutim ono što nas sprečava da je ozbiljno shvatimo su sitnice koje su lako mogle da budu ispravljene, ali kad već nisu, onda je i cena mogla da bude bar duplo niža, pogotovo jer se radi o naslovu koji je očigledno namenjen da se igra tokom desetominutnih pauza između ozbiljnijih ostvarenja.

Ukratko

Danger Zone 2

Pre nego što je Burnout postao Need for Speed sa igrom Burnout Paradise, ovaj serijal je bio jedan od najomiljenijih u našoj redakciji. Obzirom da je čak i od Paradise-a, neračunajući tu Remaster izdanje, prošlo više od deset godina, obradovali smo s
6.3
Zanimljivo
Izvođenje
6.3
10
Vizuelne karakteristike
6.3
10
Zvuk
6.8
10
4.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!