Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

MXGP PRO

Nakon što je Milestone početkom ove godine objavio Monster Energy Supercross, na momenat smo pomislili da će italijanski tim napraviti pauzu sa svojim MXGP serijalom ove godine. Ipak, razvojni studio potvrdio je da će ove godine objaviti i četvrtu igru, MXGP PRO, pa nas je ovakva hiperprodukcija uspela da zabrine, naročito jer je prošlogodišnje izdanje bilo ispodprosečnog kvaliteta.

Ono što je uspelo da nam podigne nadu je to što najnovija igra u svom naslovu ima ,,Pro”, čime su autori hteli da kažu da nas ove godine očekuju veće izmene. Jedna od njih je novi grafički endžin i fizički model koji smo imali prilike da vidimo u Supercross-u.

I da, promena jeste stvarno velika, pa je bila ispravna odluka autora da na samom početku igrače smesti u ,,Compound”, otvorenu mapu koja može da se istražuje bez ograničenja. To je svakako preporučljivo, naročito pre uranjanja u kompetativne modove.

MXGP PRO

Ovaj naslov donosi standardnu kombinaciju ražima igre koje možete da očekujete, pa su tu Championship, Time Attack, GP, online i onaj koji će sigurno biti najzanimljiviji većini igrača – Career. I karijera najvećim delom izgleda baš onako kako možete da očekujete: nakon izbora vozača i timova, vaš glavni zadatak će biti da se popnete na vrh tabele i osvojite MXGP kategoriju. Na tom putu možete da unapređujete motor, privlačite nove sponzore, ali i da se koškate sa drugim vozačima. Mada sve to deluje zanimljivo, korisnički interfejs nije nimalo unapređen u odnosu na prethodnike, pa verujemo da ćete vi baš kao i mi jedva dočekati da se vratite na stazu.

Razvojni tim je opet podešavao fizički model i ponašanje motora, a izmene su, kao što smo već pomenuli, značajne u odnosu na prethodne igre. Tolike da navikavanje zahteva dosta učenja, bilo da po prvi put igrate MXGP naslov ili ste se susreli sa nekim od prethodnika. Jednom kada naučite kako se motor ponaša po različitim podlogama i u oštrim krivinama, na red dolazi učenje najboljih načina za savladavanje prepreka. To je put sa dosta padova, a samo jedan pad je dovoljan da se izgubi bilo kakva šansa za osvajanje pristojne količine bodova.

Naravno ne zato što je veštačka inteligencija protivnika sjajna, ona to definitivno nije. Protivnici uvek voze u grupi i uvek po predefinisanoj putanji, a nikad ih nismo videli da greše. Obično je slika identična, na prvom mestu se nađe jedan vozač koji je neuhvatljiv nakon jedne vaše greške i malo udaljeniji od ostatka grupe, što nas samo navodi da im je tako napisana skripta i da tu nema mesta za veća uzbuđenja.

MXGP PRO

Igra izgleda odlično, te još jednom moramo da pomenemo kako je prelazak na novi grafički endžin znatno unapredio Milestone naslove. Modeli vozača i motora su impresivni, ali najviše oduševljavaju detalji na stazi poput utabanog puta nakon nekoliko krugova, barica koje nastaju zbog kiše koja pada tokom trke ili blata koje leti iz točkova. Naša test konfiguracija bez usporavanja uspevala je da izbori sa svime što je MXGP Pro hteo da izbaci na ekran, a najviše nam se dopalo to što igra radi u 60fps, što na žalost opet nije slučaj za verzijom za konzole na kojim je čak primetan i pad frejmrejta u pojedinim scenama (na primer na startu trke).

MXGP Pro je odlična simulacija motokros trka i predstavlja unapređenje u odnosu na prethodnike u serijalu, pa i nedavno objavljeni Supercross. Mada na svakom koraku mogu da se vide stvari koje bi morale da se dorade (možda kada bi Milestone počeo da pravi duže pauze između igara), ovaj naslov će se sigurno dopasti svim ljubiteljima ovog sporta.

Igru nam je poslao Milestone S.r.l., ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

MXGP PRO

Nakon što je Milestone početkom ove godine objavio Monster Energy Supercross, na momenat smo pomislili da će italijanski tim napraviti pauzu sa svojim MXGP serijalom ove godine. Ipak, razvojni studio potvrdio je da će ove godine objaviti i četvr
7.4
Zanimljivo
Izvođenje
7.4
10
Vizuelne karakteristike
7.1
10
Zvuk
8.7
10
8.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!