Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Unravel Two

U moru velikih iznenađenja sa E3 2018 Unravel Two je verovatno ono koje je bilo i najzanimljivije. Možda ne zbog toga što je su ga mnogi očekivali sa nestrpljenjem (mada je prvi Unravel ostavio odličan utisak), niti zbog toga što se radi o AAA naslovu, već zato je igra objavljena istog dana kada je i zvanično najavljena!

Ovog puta nas očekuje malo drugačija igra, a to postaje jasno već od samog početka, kada su autori stavili do znanja da Yarny ovog puta neće biti sam – on dobija društvo u momentu kada se njemu čini da je sve izgubljeno. Dakle, broj ,,2″ (tj. engl. Two) u naslovu ne označava samo to da se radi o nastavku, već i da je najveća novina igre kooperativni mod.

Ukoliko ste igrali prvu igru, onda znate da je priča koja se odvija u pozadini (i to bukvalno) podjednako važna kao Yarny-jeve avanture. Ovog puta priča prati dečaka i devojčicu kao i njihove doživljaje koji će biti prikazani bez reči na svakom nivou. Ova priča nije toliko emotivna kao ona iz prethodnika, a to što se sve vreme odigrava u pozadini otežava praćenje, pogotovo u momentima kada treba da se fokusira na izazovne platformske segmente.

Unravel Two

Kooperativna igra uticala je na to mehanika nastavka bude malo drugačija nego ranije. Pa tako, glavni likovi su sad vezani jedno za drugo (a ne za nešto nevidljivo), zbog čega će morati da sarađuju kako bi savladali prepreke.

Pa tako, skokovi će biti određeni dužinom prediva koje povezuje junake, a ono se može koristiti za ljuljanje ili penjanje preko visokih grana ili litica. Uvodni taktovi igre će na odličan način objasniti igračima kako funkcioniše mehanika igre, pa posle kratkog navikavanja rešavanje zagonetki u igri postaje relativno lak zadatak.

Zapravo Unravel Two tek u poznim stadijumima zna da zada veće poteškoće. Kooperativna igra znači da će oba igrača pokušavati da smisle rešenje za svaku situaciju što znatno ubrzava napredovanje. Kada se jednom igraču učini da je naredni problem komplikovan, drugi će obično imati rešenje ili barem ideju kako da se nastavi dalje. Glavni junaci će na svom putu naići i na nekoliko protivnika, poput pomahnitale kokške koji će uspeti da podignu tenziju.

Unravel Two

Čak i u slučaju da igrači negde duže zastanu, na raspolaganju se nalazi sistem pomoći koji postepeno otkriva delove rešenja. Tu je i opcija za usporavanje akcije na ekranu koja može da pomogne igračima koji nemaju brze reflekse.

Sve vreme pričamo o kooperativnom režimu igre, jer nam deluje kao da je ovo najveća prednost igre, ali je singlplejer mod daleko od dosadnog. U tom režimu, igrač vodi odjednom oba junaka koji mogu da se ,,zapletu” u jedno, što će olakšati upravljanje. Samim tim tempo Unravel 2 je drugačiji u singlplejer režimu, jer će igrači morati da razmišljaju gde da postave drugog lika kako bi lakše došli do sledeće sekcije nivoa.

Unravel Two najviše oduševljava svojom prezentacijom i atmosferom. Iako, kao što smo već rekli, ona nije tako upečatljiva kao u prethodniku, naslov i dalje poseduje sedam prelepih nivoa koji su praćeni odgovarajućom muzičkom podlogom. Osim problema koje smo imali na početku sa podešavanjem igre i zvuka koji nam nije radio iz nekog razloga, na ozbiljnije bagove nikad nismo naišli.

Unravel Two

Ono što nam se nije toliko dopalo je to što je Unravel 2 kraći nego njegov prethodnik koji takođe nije bio predugačak. Igra može da se pređe za nekih četiri do pet sati, što je svrstava u grupu ,,vikend igara”. Ipak, olakšavajući faktor je to što ima kolekcionarske predmete, time attack režim i to što se ne prodaje po punoj ceni, već po trećini one koje imaju druge igre.

Unravel Two je ostvarenje koje bi trebalo da nabavite i odigrate,ako ne ništa onda makar kada jednog dana bude uključen u Origin Access program (što će se sigurno desiti u jednom momentu). Bez obzira na to kada i kako odlučite da nabavite igru, ipak treba da znate da će ona biti ubedljivija u društvu.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Unravel Two

U moru velikih iznenađenja sa E3 2018 Unravel Two je verovatno ono koje je bilo i najzanimljivije. Možda ne zbog toga što je su ga mnogi očekivali sa nestrpljenjem (mada je prvi Unravel ostavio odličan utisak), niti zbog toga što se radi o AAA naslov
8.4
Ne propuštati!
Izvođenje
8.4
10
Vizuelne karakteristike
8.3
10
Zvuk
8.7
10
9.0
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!