Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

MotoGP 18

Milestone je u poslednje vreme odlučio da nas zaspe ogromnim brojem simulacija vožnji, ali MotoGP serijal je na tom ogromnom spisku uvek imao posebno mesto. Već šestu godinu uzastupno dobijamo novo izdanje, a za MotoGP 18 imali smo obećanje autora da će biti napravljene i neke veće izmene.

Ovo je postalo očigledno pri prvim susretom sa igrom, jer je Milestone odnedavno počeo da koristi Unreal Engine 4 za izradu svojih igara. Prelazak na UE4 ostavio je vidan trag na Milestone simulacije, što se najbolje moglo videti u naslovima Gravel i Monster Energy Supercross. Međutim, radi se o novim igrama, dok je za MotoGP 18 studio imao malo teži posao jer je morao da adaptira endžin za novu igru. Autori su najvećim delom dobro uradili posao, ali razlike nisu onolike koliko bi moglo da se očekuje.

MotoGP 18

Na svakom koraku se primećuju suptilne izmene poput detaljnije animacije vozača i izgleda dvotočkaša, ali sa druge strane takođe može da se primeti i veliki broj recikliranih elemenata iz prethodnika. Razvojni tim je bukvalno koristio identične animacije za pojedine delove igre, preko čega bismo lako prešli da je ta ušteda na vremenu značila da se radilo na nekim drugim delovima poput detalja na stazi. To nije bio slučaj, pa igra i dalje deluje siromašno u poređenju sa drugim simulacijama vožnje (staze su najlakši element za upoređivanje).

MotoGP 18 ima dobru optimizaciju u PC verziji i na našoj test mašini je radio odlično često davajući mnogo bolji frejmrejt nego što se očekivalo. Sa druge strane, vlasnici konzola su primorani da se trkaju u 30 frejmova po sekundi što je  kod ovog žanra igara jedan od najvećih propusta.

MotoGP 18

Kao što godišnji tempo izlaženja ne može da donese velike promene EA Sports naslovima, tako ni MotoGP nije doživeo senzacionalne promene. Kako je serijal prepoznatljiv po stepenu realizma, razvojni tim se fokusirao na unapređenja baš na ovom polju. Pa tako sada se može primetiti bolje ponašanje motora koji sad reaguju drugačije u odnosu na vlažnost staze, a primetna je i veća razlika između klasa motora. Nasuprot tome, svi vozači izgledaju identično pa njihova visina i težina i dalje nisu bitan faktor.

Milestone ni ovog puta nije dirao veštačku inteligenciju drugih vozača koji su i dalje bezgrešni i tvrdoglavo voze samo po idealnoj putanji. To znači da oni neće puno mariti na bilo šta što im se nađe na putu, uključujući i vašeg vozača. Samim tim može se reći da razvojni tim ovde zaostaje bar pet godina u odnosu na svoju konkurenciju koja je uspela da preskoči bar ove najjednostavnije probleme.

MotoGP 18

Osim pojedinačnih trka, igrači mogu da pokrenu i singlplejer karijeru u kojoj svog lika treba da od ,,beton lige” odvedu sve do MotoGP takmičenja postepenim usavršavanjem stila vožnje i unapređenjima motora. Kao što možete da pretpostaviti, kampanja nudi dosta sati igre, ali i izvesne rizike, jer vozač može da dobije otkaz ukoliko ne bude postizao zadate ciljeve.

Ukoliko želite da igrate solidnu simulaciju vožnje motora onda slobodno nabavite MotoGP 18. Najnovije izdanje je sigurno najbolje do sada, a mi smo jedino razočarani što izmene nisu drastičnije, već je i Milestone počeo da nudi samo manja poboljšanja od igre do igre.

Igru nam je poslao Milestone S.r.l., ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

MotoGP 18

Milestone je u poslednje vreme odlučio da nas zaspe ogromnim brojem simulacija vožnji, ali MotoGP serijal je na tom ogromnom spisku uvek imao posebno mesto. Već šestu godinu uzastupno dobijamo novo izdanje, a za MotoGP 18 imali smo obećanje autora da
7.6
Zanimljivo
Izvođenje
7.6
10
Vizuelne karakteristike
7.8
10
Zvuk
7.2
10
8.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!