Muk u sali: Šta su to uradili sa Ellie u The Last of Us Part II?

Slider Sony Vesti

Kao što smo pisali, Sony je imao svoju E3 konferenciju u utorak rano ujutru po našem vremenu, a sav fokus je bio na već najavljenim igrama koje su nam detaljnije prikazane. Ipak, mnogi nose razočaravajuće utiske kad je u pitanju The Last of Us Part II i glavna junakinja Ellie.

Gej ikona ili stereotip?

Naravno, ne govorimo o tome što prikazana međusekvenca jasno potencira da je glavna junakinja Ellie gej (to je bilo jasno nakon DLC-a za prvi The Last Of Us), već o načinu na koji je ona predstavljena. Ellie tako sad ima vrlo jeftine tetovaže (“rukav”), muškobanjaste crte lica i po svemu deluje kao najstereotipnija predstava lezbejke, tako da ne verujemo ni da je LGBT zajednica preterano zadovoljna time. Uostalom, skromni aplauzi koji su usledili nakon prezentacije igre i to u vrlo slobodoumnom Los Anđelesu, govore da posao nije baš urađen kako treba.

LGBT likovi nisu novost u video igrama i po pravilu, igrači i ne obraćaju previše pažnje na to, a nadamo se da Naughty Dog zna šta radi i da će priču ispričati na pravi način. Njihov dosadašnji rad nam ipak mora biti znak da treba da im pružimo šansu.

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password