Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Forgotton Anne

Forgotton Anne je jedan od onih naslova koji uspeva da privuče pažnju posmatrača od prve sekunde. Ono što je pak nas još više uspelo da oduševi je to što iza prelepo nacrtane grafike, koja podseća na Ghibli ostvarenja, stoji i zanimljiva igra.

Cela igra se odvija u dimenziji po imenu The Forgotten Lands, koji naseljavaju svi predmeti koje ljudi u našoj svetu negde zature. U ovako zanimljivoj alternativnoj realnosti, igrači će imati prilike da prate glavnu junakinju En (Anne) koja se brine o tome da sve funkcioniše kako treba – a to će biti prekopotrebno kako bi se izgradio put za naš svet, koji bi stvari iskoristile da se vrate svojim vlasnicima. Ipak, ovaj zadatak postaće mnogo teži kada se u priču umešaju pobunjenici..

Forgotton Anne

Forgotton Anne možemo da uporedimo sa Telltale ostvarenjima kao što su The Walking Dead i The Wolf Among Us, ma koliko to možda čudno zvučalo u prvi mah. Mada se grafički ovi naslovi poprilično razlikuju oni slede sličnu formulu: akcenat je stavljen na priču, tokom koje će igrači morati da prave često teške odluke koje ostavljaju posledice na dalji tok radnje. Doduše, kao što je to bilo i u slučaju prethodno navedenih ostvarenja i ovde odluke nisu dovoljno snažne. Izgleda da nam preostaje samo da sačekamo da dobijemo Detroit: Become Human ako želimo da vidimo pravo grananje priče.

Akcija se svodi na platformisanje i rešavanje logičkih problema, ali platformski deo nama najviše zasmetao. Iako su se autori potrudili da odlično animiraju glavnu junakinju, njena animacija je često veliki problem pri skokovima jer se dešava da oni kasne u odnosu na pritisak tastera. Uz to, skokovi nisu tako precizni kao u drugim igrama što dodatno komplikuje stvari.

Forgotton Anne

Sa druge strane, kod logičkih segmenata u Forgotton Anne zasmetalo nam je što smo tokom našeg prelaska naleteli na svega par težih problema, dok je ostalo bilo lagano. Mada i tu smo najčešće zakucali jer smo prevideli neki bitan deo zagonetke, što možda više govori o nama nego o igri.

Baš zbog toga, deluje nam kao da igra samo želi da ispriča svoju priču, pa ako je to ono što očekujete od nje sigurno ćete biti prezadovoljni. Ne samo da Forgotton Anne ima zanimljiv zaplet, već ovaj naslov izgleda spektakularno. Prelep crtaž, dizajn i kolorit, kao i animacija izdvajaju ovo ostvarenje u odnosu na većinu igara koje dobijamo u poslednje vreme. Na osnovu slika koje smo imali prilike da vidimo ranije i do sad nepoznatog razvojnog studija stekli smo utisak da će sve izgledati mnogo skromnije, ali to srećom ne može da se kaže za Forgotton Anne koji lako može da parira pomenutim animiranim klasicima. Jednostavno, igra deluje kao remek delo naspram škrto animiranih pixel-art igara kojim smo preplavljeni svakog ubogog dana.

A sa njima možemo da uporedimo avanturu En, jer autori igru prodaju po veoma niskoj ceni. Obzirom da ona košta samo 20 evra, sedam sati koje ovaj naslov pruža (a nakon prvog prelaska ćete poželeti da odigrate igru opet) može samo da se zaključi da je Forgotton Anne vredan vaše pažnje.

Igru nam je poslao Square Enix, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.  

Ukratko

Forgotton Anne

Forgotton Anne je jedan od onih naslova koji uspeva da privuče pažnju posmatrača od prve sekunde. Ono što je pak nas još više uspelo da oduševi je to što iza prelepo nacrtane grafike, koja podseća na Ghibli ostvarenja, stoji i zanimljiva igra. Cela
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.2
10
Vizuelne karakteristike
8
10
Zvuk
8.7
10
8.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!