Close

Login


Close

Register

Close

Lost Password


UFC 3

EA Sports je 2012. godine preuzeo UFC licencu i do nedavno je izbacio samo dve igre koje nisu mogle da se pohvale preteranim kvalitetom. Verovatno u naporu da i ovaj serijal pretvori u godišnji, poznati razvojni studio uložio je više truda u treću igru, koja po prvi put može da stane rame uz rame sa ostalim naslovima rađenim po popularnoj sportskoj disciplini.

Takav utisak nismo stekli samo na osnovu nalickane grafike i prezentacije mečeva, već po realistično brutalnoj akciji u oktagonu. Nakon izbora jednog od čak 234 borca razvrstanih po 10 kategorija započeće pravi spektakl na ekranu.

Borba zna da bude brza zahvaljujući odličnom odzivu kontrola, pa borba ,,na nogama” deluje najbolje do sad. Upućeni udarci su brutalni, ali njihova ubojitost uvek zavisi od mnogo faktora. Zato nije retka pojava da igrač stekne utisak da ima nadmoć u meću, da bi se sve okrenulo nakon jednog preciznog uperkata.

EA Sports UFC 3

Slično se nažalost ne može reći kada se akcija preseli na pod, jer se ovde UFC 3 pretvara u nekakvu quick-time event mini igru gde igrači moraju da pomeraju analogne pečurkice u određenim potezima. Mečevi tada ostaju zamorni, a to izgleda misli i većina drugih igrača, jer se onlajn okršaji uglavnom svode na borbu u stojećem stavu.

Da ne shvatite pogrešno, ovaj naslov ima jako dubok sistem kontrola, gde jedini problem predstavlja navikavanje, tj. učenje svih kombinacija. Za razliku od običnih tuča, u koje lako možete da uletite i nakon nekoliko mečeva već izvoditi dobre vezane udarce, za snalaženje u UFC 3 će trebati više vremena, ali će se vreme investirano sigurno isplatiti.

Karijera je iz korena promenjena i sada donosi brojne novine. Ukratko, glavna ideja je da igrač svog borca od najnižeg ranga dogura do samog vrha, a na tom putu će morati da zabeleži dosta pobeda, da proziva svoje protivnike, kao i da vredno trenira. Svi segmenti ovog moda su bogati sadržajem i utiču na put borca ka zvezdama, a samo na igraču je da odabere njemu najinteresantniji smer.

EA Sports UFC 3

Osim karijere, na raspolaganju su kratki turniri, Knockout mod, multiplejer ranked nadmetanja ili Ultimate Team koji je takođe dobio brojne novine. Mada popularni kartični režim velikim udelom utiče na prodaju drugih sportskih serijala kao što su FIFA, NFL ili NHL, njegov dodatak u UFC nam je u početku delovao čudno, ponajviše jer ovde nema ni reči o nekakvom timu. Iako je ovo EA Sports-ov pokušaj da dodatno zaradi na igri kroz mikrotransakcije, režim je sasvim igriv i bez ikakvog ulaganja pravog novca.

Na početku smo spomenuli da je dosta truda otišlo u prezentaciju igre, a ovo je jedan od retkih žanrova gde kvalitet animacije likova utiče na izvođenje. Autori su se potrudili da prelazi između udaraca budu što tečniji, zbog čega UFC 3 deluje autentično, čemu dodatno pomažu uvodne animacije pre mečeva, ponašanje boraca i drugo. Igra izgleda dobro, ali se mogu uočiti i neke čudne situacije i nakauti kojim kumuje grafički endžin koji zahteva još dosta dorade.

EA Sports UFC 3

Zamerka može da se uputi komentatorima koji ne prate uvek najbolje dešavanja na ekranu, a često se i ponavljaju. Najveća zanimljivost je ovde to što se kao komentator ovog puta pojavljuje i Snoop Dogg koji je u više navrata uspeo da nas zasmeje.

EA Sports UFC serijal do sad nije bio idealan, ali je poslužio kao odlična osnova na čemu je izgrađen UFC3. Samim tim ovaj naslov uspeo je da nas impresionira i ubeđeni smo da se radi o najbolje pokušaju EA do sad da igračima približi dešavanja iz oktagona.

Igru nam je poslao EA Sports, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

UFC 3

EA Sports je 2012. godine preuzeo UFC licencu i do nedavno je izbacio samo dve igre koje nisu mogle da se pohvale preteranim kvalitetom. Verovatno u naporu da i ovaj serijal pretvori u godišnji, poznati razvojni studio uložio je više truda u treću ig
8.1
Ne propuštati!
Izvođenje
8.1
10
Vizuelne karakteristike
8.1
10
Zvuk
9.1
10
9.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!