Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Destiny 2: Curse of Osiris

Nakon tri meseca od premijere Destiny 2 (ili još manje ako pitate PC igrače), Bungie i Activision su nam ponudili prvu ekspanziju za igru koja nosi naziv Curse of Osiris. Da li nam je ona zaista trebala i da li vredi kupiti Seasons Pass zbog ovog DLC-a pročitajte u nastavku teksta.

Ekspanzija Curse of Osiris donosi nastavak priče iz osnovne igre i šalje igrače na Merkur sa zadatkom da zavedu red na planeti koja je počela opet ,,kipi”. U toj misiji oni će naleteti na legendarnog guardian-a Ozirisa po kojem ovo proširenje ne nosi džabe ime.

Destiny 2 Curse of Osiris

Ne treba očekivati previše od priče, jer je ona veoma kratka (traje svega par sati), ne poseduje visokobudžetnu produkciju kao osnovna priča, a što je verovatno i najgore nema preterano originalne misije. Sve deluje nekako previše generički i svodi se samo na napucavanje talasa neprijatelja iznova i iznova.

Sa druge strane, Curse of Osiris nudi baš ono što Destiny 2 igrači žele – još novog D2 sadržaja. U paketu dolazi nova oprema (mada kvalitet iste deluje diskutabilno), nova zona za istraživanje (mada je ona manja u odosu na druge delove igre), nove Strike misije, kao i drugo. Opet, i ovde se stiče utisak da su autori morali biti malo velikodušniji.

Sav trud kao da je otišao u izradu mapa. Novi predeli kroz koje će igrači imati priliku da prođu deluju podjednako impresivno kao oni iz osnovne igre. Na svakom koraku se vidi da je autorski tim sačuvao deo svojih dobrih ideja i odvojio ih sa strane za potrebe ekspanzija. Ukratko, dodatak se lepo uklapa u ostatak igre.

Destiny 2 Curse of Osiris

Curse of Osiris je prva od dve najavljene ekspanzije koje će biti objavljene za Destiny 2 u okviru Season Pass paketa (druga stiže početkom naredne godine). Nasuprot onome što obično očekujemo od ekspanzie, ovo proširenje ne nudi puno novog sadržaja, a košta podosta – čak 20 evra, što je previše na osnovu onoga što se za taj novac dobija. Ukoliko se ekspanzija kupi u okviru Seasons Pass paketa, cena jeste niža, ali je i tad daleko od korektne. Verujemo da će baš ova stavka biti presudna u odluci o kupovini.

Sadržaj ekspanzije ni po kojim merilima ne deluje loše, ali nam se za sad čini da je cena koju Activision traži neprimerena onome što Curse of Osiris nudi. Valjda čelnici ove kompanije znaju da će svi igrači kojima se svideo Destiny 2 želeti da nabave novo parče igre, kao i da će dobar deo njih biti spreman da ga skupo plati.

Ekspanziju nam je poslao Activision, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.  

Ukratko

Destiny 2: Curse of Osiris

Nakon tri meseca od premijere Destiny 2 (ili još manje ako pitate PC igrače), Bungie i Activision su nam ponudili prvu ekspanziju za igru koja nosi naziv Curse of Osiris. Da li nam je ona zaista trebala i da li vredi kupiti Seasons Pass zbog ovog DLC
5.3
Onako
Izvođenje
5.3
10
Vizuelne karakteristike
5.1
10
Zvuk
9.4
10
9.0
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!