Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Trailmakers na prvi pogled

U našoj Gamescom reportaži spomenuli smo jedno od najprijatnijih indi iznenađenja, igru Trailmakers. Tokom septembra proveli smo dosta vremena testirajući ovaj naslov, a naše oduševljenje igrom pokušaćemo da prenesemo u narednim redovima.

Trailmakers je simpatičan simulacija vožnje sa realnim fizičkim modelom u kojoj igrači moraju sami da sklope svoje vozilo. Najbolje poređenje bi bilo sa Lego Technics igračkama koje dolazi kao prirodno obzirom da i razvojni tim ove igre dolaze iz domovine Lego kockica – Danske. Autori i sami priznaju da je to poslužilo kao inspiracija, ali da očekuju da će Trailmakers postati mnogo više od toga.

Naime, igra je smeštena u otvoreni svet koji će igrači moći slobodno da istražuju u potrazi za skrivenim delovima. Od toga koliko su dobri u tome zavisi i koliko će daleko dogurati u igri, jer se kroz singlplejer napreduje savladavanjem prepreka.

Trailmakers

Na primer, kako bi igrači savladali jedan od velikih skokova u igri oni će morati da nađu raketne motore koji će pomoći u dostizanju potrebne brzine. Na drugom mestu moraće da grade aerodinamični model koji će imati manji otpor vazduha i tako dalje. Na ovaj način autori uče igrače osnovama građenja vozila, ali se u kasnijim delovima Trailmakers-a očekuju i veći izazovi.

Mada igrači uvek imaju neki konkretan zadatak oni takođe imaju i veliku slobodu da kreiraju ono što žele. Trailmakers pruža dosta mogućnosti, a i sami autori navode kako neke kreacije gejmera uopšte nisu očekivali. Kako kažu, jedan igrač je napravio brod koji može da pluta i ako oni to uopšte nisu predvideli pri dizajniranju igre.

Sve kreacije će moći da se dele onlajn, a igrači će moći i da preuzmu vozila koje su napravili drugi gejmeri. Osim toga, internet konekcija će se koristiti za multiplejer gde je opet ostavljeno dosta slobode. Igrači mogu da upravljaju istim vozilom ili da se trkaju, na njima je izbor. Ipak, ove opcije nisu bile dostupne u našoj verziji pa ih na žalost nismo isprobali.

Trailmakers

Kako smo na testu imali alfa verziju igre odlučili smo da ne posvetimo previše pažnje tehničkoj strani igre, ali moramo da priznamo da smo bili prijatno iznenađeni. Trailmakers izgleda lepo i već sada funkcioniše stabilno uz svega nekoliko bagova, rekli bismo ispod proseka za naslov u ovoj fazi razvoja.

Jedinu manu trenutno prepisujemo upravljačkom sistemu. Pre svega nedostaje podrška za kontrolere i pitanje je kada će ona biti uvedena što smatramo propustom jer bi kontrolisanje vozila sigurno bilo daleko lakše. Kombinacija tastature i miša funkcioniše solidno, naročito pri gradnji vozila.

Autori tvrde da će Trailmakers zakoračiti u Steam Early Access pre kraja godine, dok se puna verzija igre za PC, Xbox One i PlayStation 4 očekuje narednog leta. Oni takođe navode i da će Trailmakers u Early Access-u imati brojna poboljšanja i više sadržaja u odnosu na ono što smo mi imali prilike da isprobamo, zbog čega sa još većim nestrpljenjem iščekujemo njegovu premijeru.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!