Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Total War: Warhammer II

Total War: Warhammer jedan je od naslova koji je najviše uspeo da nas oduševi 2016. godine. Osim što nam je prosto progutao svo naše slobodno vreme on je uneo i velike novine u Total War serijal sa dodatkom fantasy elemenata. Igra je bila toliko dobra da bismo olako pristali da tvrdimo da nastavak ne može da je nadmaši, a kamoli onaj koji nam je stigao nakon samo godinu i po dana. Zato, ma koliko da to čudno zvuči, izgleda kao da je Warhammer II u tome uspeo.

Od uvodne špice brzo se stiče utisak da se radi o nastavku prepunom svežih elemenata, a primetna su i brojna unapređenja onoga što je prethodnik postavio.

Total War Warhammer II

Na primer, priča je ovog puta malo drugačija i u fokusu je The Great Vortex, magični vrtlog koji sprečava sile Haosa da zakorače u svet u kojem se nalaze glavni junaci. Cilj je dakle preuzeti kontrolu nad vrtlogom, što naravno neće biti lak zadatak.

U igri možete da kontrolišete jednu od 4 rase: Lizzardman, High Elves, Dark Elves i Skaven. Creative Assembly, razvojni tim iza ove igre uspeo je da svaku frakciju načini drugačijom, pa one ne samo da vizuelno deluju drugačije, već i imaju različitu mehaniku. Kao najbolja ilustracija za to su High Elves koji se predstavljaju kao nedodirljiva ,,viša rasa”, svojevrsna Warhammer II aristokratija koja ugled koristi kao svoj najveći resurs. Ipak, kada na bojnom polju počnu da lete glave i šiklja krv, njihova hrabrost odlazi u nepovrat. Sa druge strane, njihovi mračni rođaci, Dark Elves, uživaju u mučenju i ubijanju protivnika, a dobijaju specifične bonuse kada eleminišu određeni broj neprijatelja. Osim raznolike mehanike, svaka rasa ima i specifične jedinice zbog čega će delovati drugačije na bojnom polju.

Total War Warhammer II

Uzimajući ovo u obzir, lako je shvatiti da Total War: Warhammer II može da donese neke uzbudljive okršaje, ma koliko da je to možda čudno za poteznu igru. Čak i diplomatske odluke ostavljaju za sobom dalekosežne posledice, koje lako menjaju tok kampanje.

Ako to niste već shvatili, ovaj naslov ne može da se uporedi sa ostalim 4X poteznim strategijama, jer na svakom koraku menja formulu koju smo navikli da vidimo u globalnim tj. ,,grand” poteznim strategijama. Izvođenje je podeljeno na veliku mapu gde će igra više ličiti na Civilzation i slična ostvarenja u kojim je glavni cilj osvajanje teritorija, izgradnja naseobina i utvrđenja i biranje pravog ekonomskog modela. Drugi deo igre predstavlja bojnom polje gde se okršaji hiljade jedinica odvijaju u realnom vremenu.

Total War Warhammer II

Naravno, ovo ostvarenje sa svakim potezom deluje i bolje od prethodnika, ma koliko da nam je to delovalo nemoguće pre nego što smo počeli sa testiranjem igre.

Primećuju se brojna poboljšanja i na grafičkom planu. Mape su detaljnije i veće nego ranije, uveden je i fizički model za rušenje objekata zbog čega ovaj naslov izgleda poprilično dobro. Zumiranje kamere otkriva neke nedovršenosti, a sa druge strane i dalje zna da zasmeta to što kamera ne može da se udalji malo dalje, zbog čega se gubi na preglednosti. Zvučna podloga je na odličnom nivou i savršeno se uklapa u igru.

Total War Warhammer II

Warhammer II ne samo što nam izgleda bolje od prethodne igre  (da ne pominjemo većinu drugih ostvarenja smešteni u popularni Games Workshop-ov svet) već verovatno predstavlja i najbolju Total War igru u serijalu. Ukoliko smo uspeli barem malo da vas zainteresujemo za naslov u ovom tekstu, preporučujemo da nabavite igru.

Igru nam je poslala SEGA, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Total War: Warhammer II

Total War: Warhammer jedan je od naslova koji je najviše uspeo da nas oduševi 2016. godine. Osim što nam je prosto progutao svo naše slobodno vreme on je uneo i velike novine u Total War serijal sa dodatkom fantasy elemenata. Igra je bila toliko dobr
8.8
Ne propuštati!
Izvođenje
8.8
10
Vizuelne karakteristike
8.6
10
Zvuk
9.2
10
8.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!