Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Life is Strange: Before the Storm – Episode 1: Awake opis

Before the Storm je nastavak koji je malo ko očekivao, ali nam za sad deluje kao da je na putu da postigne uspeh koji je zabeležio Life is Strange.

Before the Storm je prequel osnovne priče (biće objavljeno ukupno tri epizode) i odvija se nekoliko godina pre radnje u Life is Strange. U glavnoj ulozi je ovog puta Chloe, koja nakon očeve smrti mora da se suoči sa novom realnošću.

Nova glumica uradila je svoj posao na zavidnom nivou i na odličan način udahnula život (mlađoj) Chloi, zbog čega nam je je prva epizoda odlično “legla”.

Jedino što za sad možemo da zamerimo to što kvalitet scenarija, a naročito dijalozi ne deluju kao da su ravnomernog kvaliteta. Na primer, razgovor Chloi sa njenim očuhom po našem mišljenju nije predstavljen na najbolji način, jer on uglavnom deluje kao bezosećajni kreten, dok je sa druge strane njen odnos sa Rachel bolje napisan i deluje prirodnije. I pored toga, uživali smo uz Before the Storm koji je često uspeva da se poigra sa emocijama igrača.

Life is Strange Before the Storm prva epizoda (2)

Ovakav tip igara fokusiran je na priču, pa gameplay elementi igraju manju ulogu, ali je Before the Storm uveo neke novine. Ona najveća nastala je kao posledica činjenice da ovog puta nema premotavanja, zbog čega je uvedena skala koja rangira tok razgovora između Kloi i njenih sagovornika. Ona je olakšala vođenje diskusije u željenom smeru i delovala je kao zanimljiva novina. Istraživački elementi su i ovde jednostavnijeg karaktera i neće preterano zamisliti igrače, što sa druge strane obezbeđuje bolji tok same radnje.

Mada će Before the Storm imati tri epizode, iznenadili smo se time što prva epizoda nudi oko tri sata sadržaja što je jako dobro. S tim u vidu, ukoliko naredne epizode nastave ovim tempom, kupovina igre će imati sve više i više smisla, pogotovo po ceni od samo 17 evra.

Kompletan opis Life is Strange: Before the Storm, kao i ocene ove igre, moćićete da pogledate i pročitate na VideoGame Arena portalu kada bude objavljene sve tri epizode.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!