Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Assassin’s Creed Origins na prvi pogled – Gamescom 2017

Assassin’s Creed Origins nam stiže za manje od dva meseca, a zbog pauze koju je Ubisoft napravio kao i nešto drugačijeg izvođenja odlučili smo da moramo da isprobamo ovu igru.

Na raspolaganju nam je bio drugačiji demo u odnosu na onaj koji je prikazan na E3 sajmu.  Odmah na početku moramo da potvrdimo da Origins deluje drugačije od prethodnika. U novoj Assassin’s Creed igri igračima će biti na raspolaganju ogromna mapa koja će više ličiti na onu iz prve igre nego u poslednjih nekoliko igara. Tematika naslova sa druge strane garantuje okruženje koje do sad nismo imali prilike da vidimo previše često.

Samim tim izvođenje zaista više podseća na ostvarenja kao što je Witcher 3, naročito kada se zna da pentranje neće biti toliko zastupljeno, obzirom da u drevnom Egiptu nije bilo visokih zgrada. Šetnja po mapi ipak uspela je da otkrije neke veće objekte koji će verovatno biti iskorišćeni da ubede igrače da i dalje igraju Assassin’s Creed naslov.

Priču ovog puta ne bismo želeli previše da otkrivamo, mada je ona već donekle poznata. Ipak, treba znati da će i ovog puta u igru biti ubačene poznate istorijske figure kao što je recimo Kleopatra ili Julije Cezar. Ubisoft je krajem avgusta objavio trejler koji je prikazao delić radnje igre.

Mehanika nije doživela promene samo u kretanju glavnog junaka po mapi, već i u borbama koje su čini se promenjene u velikoj meri u odnosu na prethodnike. Borba sada deluje sličnije recimo Dark Souls serijalu, jer se zasniva na pravovremenim akcijama igrača, a ne na kombo udarcima. Razlika je takva da je nama bilo teško da se prilagodimo u prvi mah, pa se poseta jednom brodu pogubno završila za našeg Bajeka. Leveling sistem nismo previše čačkali ovog puta, ali će on takođe igrati veliku ulogu u najnovijem ostvarenju.

Odluku Ubisofta da malo uspori tempo Assassin’s Creed igara kako bi ponudio igračima nešto novo od početka smo hvalili, a Origins deluja kao najbolja potvrda našeg mišljenja. Ovaj naslov deluje drugačije od prethodnika, ali se mi ipak nadamo da će se razlikovati i od nekih drugih igara i da će ponuditi nešto zaista sveže serijalu koji polako gubi svoje obožavaoce.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!